O "AK-47" άρχισε τις δηλώσεις του στο "nba.sport24.gr" με μία ερώτηση: “Πως είναι τα πράγματα εκεί; Στη Μόσχα έχει υπέροχη μέρα. Ελπίζω στην Αθήνα να μην χιονίζει γιατί θέλω να δω λίγο ήλιο”.

Όσον αφορά στις σκέψεις του για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είπε: “Στόχος για την ΤΣΣΚΑ είναι το Final 4. Προς το παρόν προχωράμε βήμα-βήμα και θέλουμε να είμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό είναι η πιο δύσκολη που υπάρχει στο πρόγραμμα μας μέχρι στιγμής, αλλά όχι και η πιο κρίσιμη. Σίγουρα θα βγάλουμε ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα παίζοντας απέναντι στην ομάδα που πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στην Ευρωλίγκα όμως μια νίκη ή ακόμα και μια ήττα δεν νομίζω πως θα σημαίνει κάτι για τη συνέχεια”.

Για τον Διαμαντίδη, τόνισε: “Ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ ισχυρό σύνολο. Το καταλαβαίνεις και μόνο που βλέπεις τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του. Η αλήθεια είναι πάντως πως εάν ένας παίκτης ξεχωρίζει αυτός είναι σίγουρα ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Όλα εξαρτώνται από αυτόν. Κάνει τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό και εάν θέλουμε να κερδίσουμε θα πρέπει οπωσδήποτε να τον σταματήσουμε”.

Για τα όσα θυμάται από την ατμόσφαιρα των ελληνικών γηπέδων, είπε: “Αν και λείπω πολλά χρόνια από την Ευρώπη γνωρίζω πως οι Ελληνες φίλαθλοι κάνουν λίγο περισσότερη φασαρία από το συνηθισμένο, όμως δεν περιμένω πως η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική σε σχέση με τα γήπεδα του ΝΒΑ”.

Για το λοκ-άουτ του NBA, δήλωσε: “Ολοι λένε πως υπάρχει πρόοδος. Ποια πρόοδος; Επί τέσσερις μήνες τώρα οι παίκτες διαπραγματεύονται με τους ιδιοκτήτες αλλά αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Δυστυχώς πιστεύω πως τα πράγματα δύσκολα θα αλλάξουν”.

Η κατάσταση έχει γίνει περίπλοκη πλέον. Οι παίκτες θέλουν να παίξουν αλλά όχι χωρίς να υπογράψουν μια δίκαια συμφωνία και αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα. Το αν τελικά θα γίνει η σεζόν δεν το ξέρει κανένας. Θα περιμένουμε και θα δούμε. Εγώ πάντως είμαι έτοιμος για παν ενδεχόμενο. Ετσι κι αλλιώς είμαι free agent οπότε μπορώ να επιστρέψω στο ΝΒΑ όταν και όποτε ξεκινήσει και να διαπραγματευτώ με όποια ομάδα θέλω”.


O Ρώσος φόργουορντ αναφέρθηκε και στην συνεργασία του με τον Γιόνας Καζλάουσκας και Γιάννη Σφαιρόπουλο: “Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. Με βοήθησαν να ενταχτώ άμεσα στην ομάδα και πολύ γρήγορα αποκτήσαμε μια άριστη επικοινωνία. Ξέρω τι θέλουν από εμένα σε κάθε παιχνίδι και πολλές φορές δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα νεύμα ή μια ματιά για να συνεννοηθούμε”.

Καταλήγοντας, μίλησε για τους επικρατέστερους διεκδικητές της φετινής Ευρωλίγκας: “Αυτές οι τέσσερις ομάδες ήταν οι καλύτερες στην Ευρώπη όταν έφυγα για το ΝΒΑ και συνεχίζουν να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο 10 χρόνια μετά. Δεν το βρίσκω κακό όμως. Μιλάμε για συλλόγους με τεράστια ιστορία και πολλούς φιλάθλους που κάνουν ακόμα πιο ανταγωνιστική τη διοργάνωση και ανεβάζουν το επίπεδο της. Ετσι και φέτος νομίζω πως εμείς ο Παναθηναϊκός, η Μπαρτσελόνα και η Μακάμπι θα διεκδικήσουμε τον τίτλο”.