Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Συνέντευξη στην επιτυχημένη εκπομπή «Crossover» της Euroleague, που παρουσιάζει ο Τζο Αρλάουκας, έδωσε ο άσος του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου.

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας αναφέρθηκε τόσο στην επιλογή να διαλέξει τον Ολυμπιακό από τον αιώνιο αντίπαλό του, Παναθηναϊκό, το 2013 που αποχώρησε από τον Άρη, ενώ τόνισε οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε περίοδο ανασυγκρότησής και έιναι θέμα χρόνο να επανέλθουν στις επιτυχίες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου:

Για την επιλογή να διαλέξει τον Ολυμπιακό: «Τότε ο Παναθηναϊκός ήταν δυνατός, δεν έβλεπες νεαρούς να παίζουν. Ο Ολυμπιακός, αντίθετα, είχε για παράδειγμα τον Βασιλόπουλο, που ήταν 23 χρονών. Το ίδιο και ο Μπουρούσης, στο ρόστερ ήταν και ο Σλούκας. Είχαν κάτι στο μυαλό τους για τους νεαρούς. Ένιωσα ότι θα είχα μία ευκαιρία στον Ολυμπιακό και νομίζω πως έκανα την σωστή κίνηση»

Για την εποχή που «κόπηκε» από τις μικρές Εθνικές, τόνισε: «Τότε κατάλαβα ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά, αν θέλω να πετύχω κάτι, αν θέλω να πετύχω στο μπάσκετ. Δεν ήμουν ο πιο ταλαντούχος παίκτης της ηλικίας μου. Υπήρχαν παίκτες με μεγαλύτερο ταλέντο από εμένα. Τους ήξεραν στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Τότε αποφάσισα να δουλέψω σκληρά».

Για το μέλλον του Ολυμπιακού: «Νιώθω ενθουσιασμένος για την κατεύθυνση του Ολυμπιακού. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν ήταν τα καλύτερα για εμάς, αυτό είναι προφανές. Είχαμε πολλές αλλαγές. Αλλά δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να επιστρέψεις εκεί που ήσουν. Πιστεύω πως διανύουμε την πρώτη σεζόν ενός rebuilding για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ήταν και εκεί που θέλουμε. Πιστεύω πως δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή».

Για το ότι θα γίνει πρώτη φορά πατέρας: «Ανυπομονώ για τον ερχομό του πρώτου μου παιδιού. Δεν ξέρω πως θα νιώθω όταν φτάσουμε κοντά στην ημέρα, για να γεννηθεί. Για τους άντρες παίρνει λίγο χρόνο για να καταλάβουν. Πάνε την μια ημέρα στο νοσοκομείο και την επόμενη επιστρέφουν με ένα μωρό. Ο Θεός έχει φτιάξει για έναν λόγο τις γυναίκες τόσο δυνατές, για να αντέξουν όλη αυτή την διαδικασία. Γεννάει τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου. Κοντεύουμε. Θα σκεφτώ να κάνω όσα παιδιά έχει ο Σπανούλης, αν έρθουν μαζί με τις επιτυχίες του».