Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την ΤΣΣΚΑ με 78-76 στην παράταση. Οι «πράσινοι» παρά την ήττα ήταν εξαιρετικοί και άξιζαν κάτι καλύτερο. Δυστυχώς όμως για αυτούς, ο Διαμαντίδης λόγω πέντε φάουλ δεν αγωνίστηκε στην παράταση, ενώ στα πρώτα λεπτά του ματς έχασαν και τον Τσαρτσαρή με τραυματισμό.

Για τους «πράσινους» πρώτος σκόρερ ήταν ο Καϊμακόγλου με 13 πόντους, 11 είχε ο Καλάθης και 9 ο Σάτο. Για τους Ρώσους 14 είχε ο Σισκάουσκας, 13 ο Κρσιτς και 11 ο Κριάπα.

Έδειξε από νωρίς τα «δόντια» του!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι και με ένα τρίποντο του Σμιθ και τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Μάριτς, προηγήθηκε 7-5. Ωστόσο, στην συνέχεια υπήρξε ένα... μπλακ άουτ στην επίθεση, με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ, παρά τις καλές άμυνες, να προηγηθεί με 9-14. Οι «πράσινοι» όμως δεν άργησαν να επιστρέψουν και στηριζόμενοι στην καλή τους άμυνα, προηγήθηκαν αρχικά 17-16, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με τρίποντο του Καϊμακόγλου που διαμόρφωσε το 22-19. Για το «τριφύλλι» πέντε πόντους είχε ο Σμιθ και τέσσερις ο Μάριτς, ενώ άποντος για τους Ρώσους ήταν ο Κιριλένκο!

Εντυπωσιακή άμυνα, «σιώπησε» Κιριλένκο - «Τεο»

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός και έκανε τα πάντα σωστά σε άμυνα και επίθεση! Η ΤΣΣΚΑ γρήγορα προηγήθηκε 24-26, ωστόσο οι «πράσινοι» με ένα σερί 12-0 έφτασαν στο 36-26! Η διαφορά των 10 πόντων και το γεγονός πως οι Ρώσοι έμειναν χωρίς πόντο για περίπου έξι λεπτά (!), υποχρέωσαν τον Καζλάουσκας να πάρει τάιμ άουτ και να βάλει τις φωνές στους παίκτες του. Η κίνηση αυτή είχε αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με γρήγορους πόντους μείωσαν σε 36-30. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός πάτησε γρήγορα... γκάζι και με τον Σάτο να ευστοχεί σε τρίποντο στο φινάλε, έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος 41-32. Ένα ημίχρονο στο οποίο οι Κιριλένκο και Τεόντοσιτς ήταν άποντοι!

Τους... ξύπνησαν οι φωνές του «Ζοτς»!

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, καθώς όχι μόνο ο Κιριλένκο στο 23' πέτυχε τους πρώτους του πόντους, αλλά σε εκείνο περίπου το χρονικό σημείο ο Διαμαντίδης «χρεώθηκε» με τρίτο φάουλ και έκατσε στον πάγκο! Η εξέλιξη αυτή ευνόησε την ΤΣΣΚΑ, η οποία με τον Τεόντοσιτς να ευστοχεί σε τρίποντο, μείωσε σε 51-47! Βλέποντας τους Ρώσους να πλησιάζουν επικίνδυνα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε τάιμ άουτ και έβαλε τις φωνές. Αυτός που... ξύπνησε ήταν ο Μπατίστ, που με τέσσερις δικούς του πόντους έκανε το 55-52 και κράτησε μπροστά τον ΠΑΟ. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο, εκμεταλλευόμενοι τις λάθος επιθέσεις του «τριφυλλιού» στην συνέχεια μείωσαν στον πόντο, 55-54, όμως με δύσκολο καλάθι του Γιασικεβίτσιους στην εκπνοή, η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 57-54.

Πήγε παράταση, έχασε Διαμαντίδη!

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, όπως αναμενόταν, έγινε μεγάλη μάχη! Ο Παναθηναϊκός με εντυπωσιακό τρίποντο του Λόγκαν από πολύ μακριά προηγήθηκε 62-56, ωστόσο στο 8.40'' πριν το φινάλε ο Διαμαντίδης «χρεώθηκε» με τέταρτο φάουλ και έκατσε στον πάγκο. Άσχημη εξέλιξη, την οποία και πάλι εκμεταλλεύτηκε η ΤΣΣΚΑ για να μειώσει σε 67-63! Οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν πλέον πάρα πολύ στην επίθεση και τα καλάθια έρχονταν δύσκολα. Ωστόσο, ο Καλάθης έκανε το 69-63. Οι Ρώσοι όμως αντέδρασαν και με τρίποντο του Σβεντ μείωσαν σε 71-69, ενώ με δύο εύστοχες βολές του Κρστιτς ισοφάρισαν σε 71-71.

Στην συνέχεια το ματς έγινε... ροντέο. Ο Διαμαντίδης αποχώρησε με πέντε φάουλ 55'' πριν το τέλος και ο Παναθηναϊκός έχασε την επίθεση που ακολουθούσε. Ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ στην συνέχεια «κόλλησε» στην άμυνα των «πρασίνων», με αποτέλεσμα να της μείνει η μπάλα στα χέρια. Έτσι λοιπόν, έξι δεύτερα πριν το φινάλε η μπάλα πήγε στον Παναθηναϊκό. Στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας, ο «Σάρας» έδωσε στον Μπατίστ, αυτός από δύσκολη θέση αστόχησε και πήγαμε παράταση...

Δεν άντεξε...

Στην παράταση η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε 72-75, με τον ΠΑΟ να πετυχαίνει σε τρία λεπτά μόλις έναν πόντο, με βολή του Βουγιούκα. Ωστόσο, 1.50'' πριν το φινάλε και μετά από λάθος επιθέσεις των Ρώσων, ο Καϊμακόγλου με τρίποντο ισοφάρισε σε 75-75! Στην συνέχεια, μετά από μία χαμένη επίθεση για κάθε ομάδα, ο Σισκάουσκας με τρίποντο έκανε το 75-78. Στην συνέχεια ακολούθησε μία λάθος επίθεση και άστοχο σουτ του Σάτο και άλλη μία λανθασμένη επίθεση για τους Ρώσους. Έτσι η μπάλα, οκτώ δεύτερα πριν το τέλος, κατέληξε στα χέρια των «πρασίνων». Ο Καλάθης με ½ βολές μείωσε σε 76-78 και το ματς κάπου εκεί... τελείωσε. Η ΤΣΣΚΑ νίκησε τελικά με 78-76 στο ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 22-19, 41-32, 57-54, 71-71, 76-78.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Μπατίστ 9 (6 ριμπ.), Λόγκαν 5, Σάτο 7, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 4, Ν. Καλάθης 11, Σμιθ 9, Καϊμακόγλου 13, Γιασικεβίτσιους 6(εκτός δωδεκάδας ο Πατ Καλάθης και ο ανέτοιμος Περπέρογλου).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 3, Σισκάουσκας 14, Κρστιτς 13, Κιριλένκο 9, Βορόντσεβιτς 4, Σβεντ 10, Καούν 6, Χριάπα 11, Πονκρασόφ, Γκόρντον 8 (εκτός δωδεκάδας ο τραυματίας Λαβρίνοβιτς).

Διαιτητές: Λαμόνικα, Κιάρι (Ιταλία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία).