Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ο Παναθηναϊκός ήταν χάρμα ιδέσθαι κόντρα στην Μακάμπι. Το 81-63 μιλάει από μόνο του και είναι χαρακτηριστικό ότι από το 30’ μέχρι το 39’ οι «πράσινοι» δέχθηκαν μόλις 4 πόντους. Η άμυνά τους στην τελευταία περίοδο ήταν για σεμινάριο και ήταν εκείνη, που τους έδωσε τη νίκη, αφού οι Ισραηλινοί στο 30’ είχαν μειώσει σε 58-55, ενώ προηγουμένως έχαναν με μεγάλες διαφορές.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει επανέλθει δριμύτερος μετά τον τραυματισμό του, κάτι, που έδειξε και στην Ρόδο με τον Κολοσσό, αλλά και πριν λίγο με την Μακάμπι, όπου πέτυχε 20 πόντους.

Ο Μήτογλου έκανε σπουδαία δουλειά, πολύ περισσότερη από τους 12 πόντους και τα 8 ριμπάουντ, που αποτυπώνονται στα στατιστικά. Ο Μάριο Χεζόνια δεν χρειάστηκε να κάνει πάρα πολλά πράγματα, τελειώνοντας το παιχνίδι 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός επανήλθε στις ευρωπαϊκές νίκες και θέλει να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Αυτό, που περιμένει περισσότερο είναι να επανέλθει από τον τραυματισμό του ο Νέντοβιτς και να παρουσιαστεί πλήρης η ομάδα. Τουλάχιστον στις ελληνικές διοργανώσεις, όπου υπάρχει και ο Τι Τζέι Μπρέι.

Η πεντάδα Νέντοβιτς, Μήτογλου, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης και Χεζόνια τρομάζει. Τρομάζει με την ποιότητά της και το ύψος της. Αν σε αυτούς το καλοκαίρι, προστεθεί ένας πλέι-μέικερ υψηλής κλάσης, τότε ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να μιλάει για μεγάλα πράγματα. Θα έχει έξι παίκτες πρώτου επιπέδου και από κει και πέρα χρειάζεται ικανοποιητικές ρεζέρβες, που ήδη έχει, όπως ο Ουάιτ, ο Μπέντιλ, ο Μποχωρίδης και ο Σαντ Ρος.

Με έναν πλέι-μέικερ του στυλ του Γιόβιτς, του Λαπροβίτολα ή του Πιέρια Χένρι της Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός θα εκτοξευθεί και θα ξετρελάνει τον κόσμο του. Αν ο πλέι-μέικερ μπορεί να είναι ο Μάικ Τζέιμς, τότε (ιού επιτρέποντος) το ΟΑΚΑ θα γεμίζει δύο ώρες πριν από το τζάμπολ. Και το «τριφύλλι» θα παραπέμπει στις παλιές καλές του εποχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη που θα… ξενερώσει και τον Χεζόνια - "Χτύπημα" για Παναθηναϊκό - Αποφασίζει ο Κάτας!