Ο Ολυμπιακός μέτρησε 7 συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα και ουσιαστικά έμεινε εκτός νυμφώνος, τώρα, όμως, πάει να στήσει ένα άλλο σερί, αυτή τη φορά θετικό. Το βράδυ της Πέμπης τα κατάφερε στην Γερμανία απέναντι στην Αλμπα και πλέον μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες, που του φτιάχνουν και την ψυχολογία του, αλλά και την βαθμολογική του θέση.

Ο Βασίλης Σπανούλης ξυρίστηκε αλλά σε αντίθεση με το παιχνίδι με την Ζενίτ δεν έπαιξε καλά. Μάλιστα από δικές του φάσεις κινδύνεψε να χάσει στο τέλος το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, αλλά φρόντισε να μην γίνει αυτό ο ασύλληπτος Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Ο 26χρονος φόργουορντ βρέθηκε στην καλύτερη βραδιά της καριέρας του και διέλυσε την Αλμπα, σημειώνοντας 31 πόντους και παίρνοντας 10 ριμπάουντ. Εβαλε και το τρίποντο στο τέλος, που σφράγισε τη νίκη του Ολυμπιακού, τρίποντο από δύσκολη γωνία και με αντίπαλο πάνω του.

Ο Βεζένκοφ κάνει χρονιά καριέρας φέτος και δικαιώνεται τόσο αυτός όσο και οι Πειραιώτες για το γεγονός ότι το προηγούμενο καλοκαίρι ανανέωσαν την συνεργασία τους για δύο ακόμη χρόνια.

Αντίθετα, δεν έπαιξε πολύ και δεν μπορεί να κριθεί ο Κώστας Κουφός. Ο ομογενής σέντερ αγωνίστηκε μόλις δύο λεπτά και έτσι δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα ενόψει της νέας χρονιάς και το αν θα μείνει στον Πειραιά.

Πολύ καλός ήταν στο δεύτερο ημίχρονο και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι θέλει 2-3 πολύ καλούς παίκτες δίπλα του, ώστε ο Ολυμπιακός να χτυπήσει μεγάλα πράγματα του χρόνου. Η διοίκηση κινείται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση με τον Λόιντ και τον Ντόρσεϊ να είναι στη κορυφή της λίστας.

Δεν αποκλείεται, όμως, να υπάρξει επανασύνδεση με τον Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ιταλοαμερικάνος έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ, αλλά τα συμβόλαια είναι για να σπάνε. Και τελευταίως υπάρχει έντονη φημολογία, που αναφέρει ότι είναι πιθανό να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Η φημολογία από την πραγματικότητα απέχει πολύ, αλλά υπάρχει και το ποτέ δεν ξέρεις, οπότε ας κρατήσουμε έστω και χαλαρά το ενδεχόμενο αυτό στο μυαλό μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τον παίκτη-αποκάλυψη της Euroleague φέρνει ο Ραζνάτοβιτς στον Ολυμπιακό - "Διαφωνία" για Σπανούλη