Μπαρτσελόνα - Άλμπα Βερολίνου: Την 23η της νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα, αφού αν και δυσκολεύτηκε για τρία δεκάλεπτα, έκαμψε την αντίσταση της Άλμπα επικρατώντας με 80-67 . Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους πλέον έχει τρεις νίκες διαφορά από την δεύτερη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δείχνει να έχει κλειδώσει την πρώτη θέση.

Καλύτερα ξεκίνησε η ομάδα του Ρενέσες το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 4-9 με έμμεσο τρίποντο του Ντέλοου, για να απαντήσουν με ένα 6-0 σερί οι Καταλανοί παίρνοντας βραχεία κεφαλή (10-9). Η γερμανική ομάδα συνέχισε να είναι ανταγωνιστική και ξαναπέρασε μπροστά με 4 με συνεχόμενα καλάθια του Τίμαν (14-18), και διατήρησε βραχεία κεφαλή μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (22-23).

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι αμφίρροπο και στην δεύτερη περίοδο με τους Καταλανούς ωστόσο να παίρνουν τα ηνία του σκορ και να διατηρούν μικρά προβαδίσματα. Ο Μίροτις με το πρώτο του τρίποντο στο ματς κατάφερε να δώσει αέρα 7 πόντων στην Μπαρτσελόνα (37-30) με τους Γερμανούς να αντιδρούν στην συνέχεια και να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσα με συνεχόμενα καλάθια του Κουμάντζε και τρίποντο του Έρικσον (40-40), και το σκορ του ημιχρόνου να είναι 45-40.

H Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει το προβάδισμα μεν στην επανάληψη, αλλά χωρίς να μπορεί να ξεφύγει και να καθαρίσει το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου (51-49), ένα κρεσέντο του Μπράντον Ντέιβις έδωσε αέρα 8 πόντων στους Καταλανούς (60-52), ωστόσο η Άλμπα βρήκε λύσεις με τους Έρικσον και Γκιφέι μειώνοντας στο 62-58 του δεκαλέπτου.

Οι Καταλανοί μπήκαν πολύ δυνατά και στις δύο πλευρές του παρκέ στην τέταρτη περίοδο και κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί 9-0 ανεβάζοντας την διαφορά στους 13 πόντους (71-58), βάζοντας τις βάσεις για την νίκη. Στην συνέχεια οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και για τις δύο πλευρές με την διαφορά να μην μειώνεται κάτω από τους 8 πόντους, και την Μπαρτσελόνα να φτάνει στην νίκη με το τελικό 80-67.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 45-40, 62-58, 80-67

Πηγή: ebasket.gr