Facebook Pixel Sportdog.gr | Νίκησε η Ζενίτ και θέλει... δώρο από τον Παναθηναϊκό ο Πασκουάλ! - Διέλυσε την Εφές η Αρμάνι (Vid)
Μπάσκετ
| 2021-04-09 23:26:00

Νίκησε η Ζενίτ και θέλει... δώρο από τον Παναθηναϊκό ο Πασκουάλ! - Διέλυσε την Εφές η Αρμάνι (Vid)

Sportdog Team
Νίκησε η Ζενίτ και θέλει... δώρο από τον Παναθηναϊκό ο Πασκουάλ! - Διέλυσε την Εφές η Αρμάνι (Vid)

Η Ζενίτ επικράτησε με 86-69 της Μακάμπι και θέλει νίκη επί του Παναθηναϊκού για να μπει στην οκτάδα της Euroleague, ενώ η Αρμάνι συνέτριψε 98-75 την Εφές και πήρε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ έναντι της Ρεάλ.

Ζενίτ - Μακάμπι 86-69

Η Ζενίτ πήρε την πρώτη νίκη. Και πλέον χρειάζεται άλλη μία, στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό (εξ αναβολής αναμέτρηση), για να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή της στα playoffs.

Η αδιάφορη Μακάμπι κατάφερε να αντισταθεί στα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Μετά υπερίσχυσε το κίνητρο της Ζενίτ.

Η Ζενίτ με ένα σερί 7-0, προηγήθηκε με 21-11. Η Μακάμπι προσπάθησε χωρίς επιτυχία να μαζέψει τη διαφορά, η οποία έφτασε ξανά στους 10 πόντους (25-15) στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Η συνέχεια του αγώνα είχε τη Ζενίτ να παίζει συντηρητικά, με την Μακάμπι να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο του αγώνα.

Ένα ακόμη σερί της ομάδας του Πασκουάλ (12-0) ουσιαστικά τελείωσε το ματς (65-46), με το υπόλοιπο της αναμέτρησης να είναι τυπική διαδικασία.

Αρμάνι Μιλάνο - Αναντολού Εφές 98-75

Η Αρμάνι Μιλάνο είχε υψηλό κίνητρο για τη νίκη καθώς ήθελε να τερματίσει την 4η θέση και να αποκτήσει το πλεονέκτημα της έδρας στα Playoffs. Αυτό απέδειξε με την αγωνιστικότητά της, σε αντίθεση με την Αναντολού Εφές η οποία σε κανένα σημείο του αγώνα δεν βρήκε ρυθμό και συμβιβάστηκε με τον παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. 

Η Αρμάνι είχε υποδειγματική επιθετική λειτουργία στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς εκτέλεσε με ακρίβεια, έβγαλε συνεργασίες με τελικό αποδέκτη τον Έβανς και γενικώς είχε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα καθώς προηγήθηκε με 21-15 μετά τη συμπλήρωση επτά αγωνιστικών λεπτών και με 29-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η Αναντολού Εφές «σκόνταψε» αρχικά στην άμυνα ζώνης της ιταλικής ομάδας, κυρίως όμως πλήρωσε τη χαλαρή άμυνά της. 

Ο Σαβόν Σιλντς έκανε τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο και η ομάδα του Έτορε Μεσίνα πάτησε σε διαφορά 15 πόντων (36-21) μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών. Η Εφές παρέμεινε ευάλωτη στην άμυνα καθώς, παρότι είχε καλύτερη αντίδραση στην αντιμετώπιση των συνεργασιών του αντιπάλου, υστέρησε στην ατομική άμυνα. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 49-39. 

Ο Βασίλιε Μίτσιτς προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις επιστροφής (55-48, 24’) αλλά με τόσο κακή εικόνα στην άμυνα κι αυτή η απόπειρα δεν θα μπορούσε να είχε αποτέλεσμα. Η Αρμάνι αντέδρασε με επιμέρους σκορ 16-5, αντλώντας πόντους αλλά και δημιουργία από τον Σέρχι Ροντρίγκεθ και η διαφορά πήγε στο +18 (71-53, 28’). Η περίοδος έκλεισε με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (78-56). 

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Εργκίν Αταμάν έριξε στο παιχνίδι τους παίκτες με τον μικρότερο χρόνο συμμετοχής, η Αρμάνι δεν έχασε το κίνητρό της γι’ ακόμη μεγαλύτερη διαφορά (96-68, 38’). 

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags