Παναθηναϊκός: Η χρονιά ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό όσον αφορά το κομμάτι της Ευρωλίγκας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μια χρονιά η οποία κρίνεται ως αποτυχημένη με δεδομένη την αρκετά πενιχρή 16η θέση στην τελική κατάταξη. Όπως και να έχει ένας από τους λόγος που αυτή η χρονιά απέκτησε νόημα δεν ήταν άλλος από την προσθήκη του Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης πρόλαβε να αγωνιστεί σε 8 αναμετρήσεις και η αλήθεια είναι ότι για πολλούς λόγους δεν καταφέραμε να τον... απολαύσουμε όσο θα έπρεπε. Ενδεικτικό είναι ότι σε κανένα ματς δεν έμεινε για περισσότερα από 29.23΄ στο παρκέ, παρότι αρκετοί θα περίμεναν να τον βλέπαμε για τουλάχιστον μια φορά για τουλάχιστον 3 περιόδους μέσα στο γήπεδο.

Γενικότερα έχει δημιουργηθεί ένας μίνι προβληματισμός για την διαχείριση που του έχει κάνει ο Όντεντ Κάτας, την ώρα που ο ανταγωνισμός δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ειδικά το διάστημα που ο Νεμάνια Χεζόνια έλειπε από τον αγωνιστικό χώρο.

Σχετικά με τις επιθετικές του επιδόσεις κατάφερε να είναι διψήφιος σε 7/8 ματς που αγωνίστηκε, με εξαίρεση το ματς... ξεφτίλα με την Ζαλγκίρις, όπου ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε. Γενικά το τελευταίο του ματς κόντρα στους Λιθουανούς ήταν το χειρότερο από κάθε άποψη για τον Κροάτη άσο που αγωνίστηκε μετά βίας για 15΄, ενώ σημείωσε μόλις 8 πόντους με 2/10 σουτ, μάζεψε ένα ριμπάουντ, και μοίρασε 2 ασίστ, την ώρα που συγκέντρωσε το αρκετά πενιχρό 3 στο ranking. Το χαμηλότερο μέχρι εκείνο το σημείο ήταν το 11 κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. Ένα ακόμη ματς στο οποίο ο Κάτας τον είχε... εξαφανίσει για αρκετή ώρα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ήταν στην πεντάδα που έκανε την επική ανατροπή στην τέταρτη περίοδο για να ολοκληρώσει την δουλειά στην παράταση, αν και ο Κροάτης βγήκε νωρίς με 5 φάουλ.

To... οξύμωρο των όσων είδαμε για τον Κροάτη ήταν το γεγονός ότι η καλύτερη του εμφάνιση σε χρόνο, πόντους και ranking έγινε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, δηλαδή στο ντεμπούτο του και ενώ δεν ήξερε καλά καλά τους συμπαίκτες του. Κάτι που δείχνει ότι στη συνέχεια δεν μπήκε στα συστήματα της ομάδας όσο θα έπρεπε και αναλώθηκε σε προσωπικές ενέργειες.

Το πιο θετικό στοιχείο από όλα όσα είδαμε ήταν το πόσο καλά απέδωσε με τον Παπαπέτρου στο πλάι του, καθώς δεν αποκλείεται να είναι και οι δύο ηγέτες της νέας χρονιάς, περιμένοντας να έχουν ως τρίτο βιολί έναν εκ των Νέντοβιτς ή Μάικ Τζέιμς. Μένει να φανεί το τι θα πάρει από τον Χεζόνια ο Κάτας στα play off της Α1, αλλά και στο κύπελλο Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη... βόμβα για ΠΑΟ - Ανατροπή με τον "τελειωμένο" - Αποκάλυψη για Ζοτς και Γιαννακόπουλο!

Γενικά, το δείγμα για τον Κροάτη είναι θετικό, αλλά το θέμα να αξιοποιηθεί πιο σωστά και πιο ουσιαστικά στη συνέχεια...

Δείτε τις επιδόσεις του: