Facebook Pixel Happy Birthday Μιχαλάκη
Μπάσκετ
| 2011-11-21 21:00:00

Happy Birthday Μιχαλάκη

Happy Birthday Μιχαλάκη

Γενέθλια έχει σήμερα ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος κλείνει τα 34! Όσοι και οι λόγοι δηλαδή που αιτιολογούν γιατί ο... Μιχαλάκης είναι ο καλύτερος Αμερικανός τους ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Είναι ο Μπατίστ ο καλύτερος Αμερικανός που έχει παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη; Η συζήτηση σηκώνει πολλή κουβέντα, αλλά ανήμερα των 34ων γενεθλίων του, τα επιχειρήματα υπέρ του Καλιφορνέζου που έγινε… Κηφισιώτης είναι πολλά. 34 για την ακρίβεια…

1. Είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη εξέλιξη στην καριέρα του. Ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2003 ως –σχεδόν- άγνωστος μεταξύ αγνώστων και έκτοτε είναι σημείο αναφορά για όλους τους Αμερικανούς που παίζουν μπάσκετ στη Γηραιά ήπειρο.

2. Σε 8 σεζόν στον Παναθηναϊκό έχει κερδίσει 8 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και 3 Euroleague, όντας πάντα ένας από τους τρεις καλύτερους (από στατιστικής και… ουσιαστικής σκοπιάς) παίκτες της εκάστοτε ομάδας.

3. Κάθε καλοκαίρι, είτε έχει συμβόλαιο, είτε είναι σε χρονιά διαπραγμάτευσης, έχεις προτάσεις από τη μισή Ευρώπη. Συνήθως μάλιστα, οι προτάσεις αυτές είναι καλύτερες από του Παναθηναϊκού

4. Οι αντίπαλοι προπονητές παραδέχονται ότι ο τρόπος που παίζει ο Μπατίστ το pick n’ roll πρέπει να διδάσκεται (όντως διδάσκεται) σε μπασκετικά σεμινάρια.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags