Facebook Pixel "Είμαι ...ασπίδα του Σπανούλη!"
Μπάσκετ
| 2011-11-24 11:49:00

"Είμαι ...ασπίδα του Σπανούλη!"

"Είμαι ...ασπίδα του Σπανούλη!"

Ηγέτης του Ολυμπιακού είναι ο Βασίλης Σπανούλης, σύμφωνα με τον Κάιλ Χάινς! Ο Αμερικανός άσος τόνισε πως οι "ερυθρόλευκοι" θα πάρουν την πρόκριση για τους "16" της Ευρωλίγκα...

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στον "Sentra 103.3":

Για το πόσες φορές θα ξαναδεί το παιχνίδι με την Μπιλμπάο, από τη στιγμή που είδε 14 φορές την τελευταία φάση της αναμέτρησης με την Καντού:

«Δεν ξέρω. Χθες το βράδυ ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Πετύχαμε τη δεύτερη σερί νίκη και κρατήσαμε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση».

Για το ποιο είναι το μεγαλύτερο όφελος από τη νίκη:

«Είμαστε μια πολύ καινούρια ομάδα και από πλευράς ηλικίας και από πλευράς παραστάσεων. Βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωνόμαστε ακόμη περισσότερο. Στόχος να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε κάποια πράγματα και να τα κάνουμε καλύτερα, για να τα εξαργυρώσουμε στο μέλλον έχοντας γίνει μια πολύ καλή ομάδα».

Για το πόσο εύκολο είναι να αγωνίζεται σε ρόλο σέντερ ένας παίκτης με ύψος 1.98:

«Αυτό το πράγμα δεν αλλάζει, αφού... τόσο είμαι. Έχω προσπαθήσει να αναπληρώσω έλλειψη ύψους με το να γίνω πιο γρήγορος, να αποκτήσω ένα στιλ που να αξιοποιεί τα υπόλοιπα προσόντα μου, με εκρηκτικότητα ταχύτητα και μυαλό για να καλύψω αυτή την αδυναμία».

Για το πόσο καλύτερος μπορεί να γίνει ο Ολυμπιακός:

«Είναι δύσκολη ερώτηση, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Σίγουρα ξέρουμε ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Το βιώνουμε και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια, αλλά δεν ξέρουμε πόσο και πότε. Για αυτό και δεν μπορούμε να πούμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι».

Για τον Σπανούλη:

«Δεν με εκπλήσσει. Είναι ο ηγέτης μας, ο άνθρωπος που παίρνει την μπάλα, μοιράζει εκτελεί και μας οδηγεί στα κρίσιμα παιχνίδια. Αυτό, δηλαδή, που έκανε στην τέταρτη περίοδο του παιχνιδιού με την Μπιλμπάο. Είχα πει ότι θα γίνω η «ασπίδα» του, αφού είναι ο ρόλος μου να βοηθάω τους γκαρντ, να τους δημιουργώ δεύτερη επιλογή όταν δεν μπορούν να κάνουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Να του κάνω τη ζωή του πιο εύκολη, όπως κι αυτό τη δική μας».

Για το με ποιον παίκτη θα μπορούσε να συγκριθεί:

«Είναι δύσκολο να απαντήσω και δεν θέλω να μπω σε αυτή τη λογική. Είναι πραγματικός αρχηγός, ηγέτης. Κι εκτός από αυτό κι εκτός από τα τεχνικά του προσόντα, έχει τη δυνατότητα να διαβάζει καταστάσεις και έχει επιλογές στο μυαλό του και, φυσικά, παίζει με μεγάλη θέληση και με μεγάλο πάθος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags