Η Αρμάνι μοιάζει να έχει μπει αγριεμένη στη σεζόν, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να κατακτήσει το ιταλικό Supercoppa και φαίνεται ικανή για πολύ μεγάλα πράγματα στη φετινή Euroleague. Μετά τις νίκες με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπασκόνια, ήρθε να... τριτώσει το καλό για την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, η οποία δείχνει και πάλι δυνατή στο "Mediolanum Forum" μετά την επιστροφή του κόσμου και έφθασε δικαίως στο 3-0. Σπουδαίος Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος σε αξιολόγηση για τους νικητές. Ο Έλληνας ψηλός είχε 16 πόντους με 2/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 6 ριμπάουντ σε 18:35. Μεγάλη εμφάνιση και από τον Ντέβον Χολ με 17 πόντους.

Στον αντίποδα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έδειξε προβληματική εικόνα για ακόμη μία αγωνιστική στη Euroleague. Η δύσκολη νίκη επί της Μπάγερν στην πρεμιέρα αποτελεί το μόνο καλό στοιχείο για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία μετρά δύο σερί ήττες και ισάριθμες κακές εμφανίσεις. Διασώθηκαν οι Ντέρικ Ουίλιαμς (19π), Τζέιμς Νάναλι (16π, 7ρ, 5ασ) και Τζέιλεν Ρέινολντς (13π, 5ρ).

Από πολύ νωρίς φάνηκε το ποια θα ήταν η κατάληξη του αγώνα, αφού με δύο μεγάλα σερί η Αρμάνι έφθασε να έχει προβάδισμα 13 (22-9) πόντων στο 8’. Η Μακάμπι κατάφερε να μειώσει προσωρινά, αλλά ο Ροντρίγκεθ με τρίποντο έστειλε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (26-15) με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Οι Ιταλοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και το επιμέρους 14-6 στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου έφερε το 40-21 στο 14’. Η αμυντική λειτουργία της Μακάμπι ήταν κάκιστη κι έτσι οποιοδήποτε ξέσπασμα επιθετικά, έπεφτε στο κενό. Στο 18’ οι παίκτες του Μεσίνα έφθασαν για πρώτη φορά στο +22 (49-27), με το οποίο ολοκλήρωσαν και το ημίχρονο έπειτα από βολές του Χολ.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του λαού παρουσίασε ένα αρκετά διαφορετικό πρόσωπο. Οι 11 πόντοι παθητικό στην τρίτη περίοδο είναι ίσως το μοναδικό πράγμα που κρατούν από την σημερινή αναμέτρηση. Ένα 9-0 σερί μετέτρεψε το 60-38 του 27’ σε 60-47 στο 29’ και εκεί φαινόταν ότι θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Όμως ο Μήτογλου και η παρέα του είχαν διαφορετική άποψη. Ο Έλληνας άσος ήταν καθοριστικός στο να αποτραπεί το comeback της Μακάμπι, αν και οι γηπεδούχοι είδαν τη διαφορά να πέφτει σε μονοψήφιο αριθμό μετά από ώρα (79-70), αλλά πλέον ήταν πολύ αργά.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 52-30, 63-49, 83-72

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Πηγή: sdna.gr