Ολος ο μπασκετικός κόσμος συζητάει από χθες για τον Κώστα Αντετοκούνμπο και το γεγονός ότι δεν τον πήρε ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός, αλλά η Βιλερμπάν. Αφορμή αποτέλεσε δίχως άλλο η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ελληνα σέντερ στο παιχνίδι με τους «πράσινους», έχοντας 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 κοψίματα.

Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός έκαναν κίνηση για να πάρουν τον Αντετοκούνμπο το καλοκαίρι, που μας πέρασε. Οι «πράσινοι» όχι τόσο ζωηρά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πολύ δυνατά καθώς μάλιστα του προσέφεραν και τετραετές συμβόλαιο.

Ο 24χρονος σέντερ αποφάσισε, όμως, να πάει στην Βιλερμπάν και ας του έδινε η γαλλική ομάδα λιγότερα χρήματα από τους Πειραιώτες. Του έδινε, όμως, ρόλο και χρόνο συμμετοχής, που ήταν δύσκολο να του τάξει ο Ολυμπιακός από την στιγμή, που είχε Φαλ, είχε και Μάρτιν. Στον Ολυμπιακό, δηλαδή, o Αντετοκούνμπο θα ήταν τρίτος σέντερ και αυτό δεν το ήθελε.

Στην Βιλερμπάν ο χρόνος είναι μέχρι στιγμής 15 λεπτά ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα, που μπορεί να γίνει μεγαλύτερος αν συνεχίσει να παίζει τόσο καλά.

Και συν τοις άλλοις αφεντικό στην Βιλερμπάν είναι ο Τόνι Πάρκερ, ο οποίος έχει φιλικές σχέσεις με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η οικογένεια Αντετοκούνμπο έχει σχέσεις σαφώς και με τους Αγγελόπουλους και με τον Γιαννακόπουλο. Προτίμησαν, όμως, να πάει ο Κώστας στους Γάλλους και υπάρχει δικαίωση, αφού ο νεαρός σέντερ δείχνει στοιχεία αξιόλογου παίκτη με προοπτική να επιστρέψει στο ΝΒΑ, που είναι ο μεγάλος του στόχος.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα στοίχιζε λιγότερα χρήματα στον Παναθηναϊκό από ό, τι ο Τζεχάιβ Φλόιντ, αλλά πλέον αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αλλωστε όπως τονίσαμε ο Παναθηναϊκός δεν ασχολήθηκε και πολύ ενεργά με τον 24χρονο παίκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με Σλούκα και μεταγραφή... πάει Final 4 - Φέρνει άμεσα παίκτη ο Μπαρτζώκας - Σούπερ όνομα στη λίστα!