Παναθηναϊκός: Στη δύσκολη περίοδο που περνάει το Τριφύλλι τη φετινή αγωνιστική περίοδο αναφέρθηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης στο sportdog, καθώς τις τελευταίες ημέρες μάλιστα έχουν φουντώσει τα σενάρια για αλλαγές στον σύλλογο.

 

Τι συμβαίνει με τον Φέρελ και δεν παίζει, ποιος είναι τεράστιο ταλέντο και τι αναφέρει για το ενδεχόμενο αποχώρησης παικτών ή ακόμα και του Δημήτρη Πρίφτη από την ομάδα; Οι απαντήσεις στο sportdog.gr.

 

"Σηκώσαμε τα χέρια με ΠΑΟ - Λάθος επιλογή Πρίφτη ο Φέρελ - Για αυτό δεν του κάνει"

 

"Έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά με τον Παναθηναϊκό. Είναι λεπτή η θέση μου, η εικόνα του Παναθηναϊκού όπως και τα αποτελέσματά του με προβληματίζουν πολύ, όχι μόνο εμένα αλλά όλους τους φίλους μπάσκετ. Για παράδειγμα από πέρσι η ομάδα έχει δείξει ότι έχει πρόβλημα στη θέση τού άσου και δύο χρόνια τώρα αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται. Ενώ υπήρχαν διαθέσιμοι πλέι μέικερ. Ο Νέντοβιτς για παράδειγμα είναι τεράστιο ταλέντο αλλά έχει μόνιμα προβλήματα τραυματισμών. Όταν είναι καλά πρόκειται για τεράστιο κέρδος, αλλά είναι συχνά τραυματίας", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Γ. Καλαφατάκης.

 

Στο θέμα του άσου που ανοίξατε, δεν είναι τουλάχιστον παράδοξο να κάθεται στον πάγκο ο Φέρελ που ήρθε για να δώσει λύσεις ως επιλογή του Πρίφτη;

 

"Τα τελευταία χρόνια δεν είχε σημαντικό ρόλο και μεγάλα παιχνίδια στο ΝΒΑ, αλλά οποιοσδήποτε παίκτης του ΝΒΑ και να έρθει θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί. Μόνο που αυτό γίνεται παίζοντας, όχι από τον πάγκο. Σημαίνει ότι ο Φέρελ δεν του κάνει γιατί δεν είναι έτοιμος άρα η επιλογή του ήταν ερωτηματικό. Βέβαια αυτό μπορεί να χρεώνεται και να πιστώνεται, ταυτόχρονα, στον Πρίφτη - Δεν προσπαθεί να επιβάλλει με τον ζόρι έναν παίκτη επειδή είναι δική του επιλογή. Ήταν λάθος επιλογή, θέλει προσαρμογή άρα χρόνο και ο Παναθηναϊκός δεν φαίνεται να τον έχει".

 

 

"Ούτε ο Σαντ Ρος δεν παίζει άμυνα - Πιστεύω τον Πρίφτη - Με προβληματίζει η άμυνα"

 

Τι είναι αυτό που σας προβληματίζει περισσότερο στον φετινό Παναθηναϊκό;

 

"Με προβληματίζει το θέμα με την άμυνα, καθώς υποτίθεται αυτό θα ήταν το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού. Αλλά άμυνα παίζει μόνο ο Σαντ Ρος και με τις αλλαγές δεν παίζει ούτε ο Σαντ Ρος. Ο Παναθηναϊκός τού Ομπράντοβιτς ήταν η ομάδα που εξέλιξε το πικ εν ρολ, που χρησιμοποίησε τις αλλαγές κατά κόρον, αλλά αυτά τα έκανε με τον Μπατίστ και τον Τσαρτσαρή και όχι με τον Γιαφτόκας και τον Πέκοβιτς".

 

Κυκλοφορεί το σενάριο ότι μέσα στις επόμενες ημέρες μπορεί να φύγει παίκτης ή ακόμα και παίκτες από τον Παναθηναϊκό.

 

"Για να ξέρουμε ποιοι παίκτες δεν μπορούν να σταθούν στην ομάδα, θα πρέπει να ξέρουμε τι έχει ζητηθεί από τον καθένα και αν έκανε αυτό που του ζητήθηκε. Ο Πρίφτης είπε ότι ήθελε η τελευταία επίθεση εναντίον της Ούνιξ να γίνει από τον Μέικον αλλά έγινε από τον Παπαπέτρου. Τον πιστεύω ως άνθρωπο και προπονητή τον Πρίφτη, το έχω ξαναδηλώσει εδώ στο sportdog, αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι καλός προπονητής δεν θα υπάρξει θέμα με το αν ταιριάζεις, δεν θα κάνεις αποτυχίες, δεν θα έχεις ήττες".

 

"Εργατικός ο Πρίφτης - Πασαλείμματα για να βγει η σεζόν - Δύο παίκτες να τραβήξουν το κάρο"

 

Θεωρείτε ότι πιθανή αλλαγή τού προπονητή στον Παναθηναϊκού θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά;

 

Παναθηναϊκός θα πρέπει να γίνει ομάδα κι αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη - Κάποιες ομάδες, κάποια σύνολα, δεν το καταφέρνουν ποτέ. Κάποιες φορές πρέπει να είναι επιβεβλημένη η αλλαγή παικτών, αλλά υπάρχουν παράγοντες που και εμένα μου έχουν πει ότι με πληρώνουν για να κάνω ομάδα τους παίκτες. Ο Πρίφτης είναι εργατικός, έρχεται από επιτυχίες, είναι καλός προπονητής".

 

Τέλος, κύριε Καλαφατάκη, επειδή έχετε περάσει πολλά χρόνια στα παρκέ, με ποιον τρόπο θα μπορούσε να αλλάξει κάτι στον Παναθηναϊκό πια;

 

"Η ομάδα είναι σε μεταβατική κατάσταση. Διαμαντίδης και Αλβέρτης ανέλαβαν πολύ μεγάλο βάρος, αλλά είναι διαφορετικό πράγμα να είσαι παίκτης/ίνδαλμα και διαφορετικό να είναι παράγοντας. Είναι μικρότερο το μπάτζετ, βέβαια, αλλά μπορείς να φτιάξεις μια ομάδα που να δίνει το 100% σε κάθε αγώνα. Ενώ η περσινή σεζόν θα έπρεπε να ήταν ορόσημο για φέτος, τελικά δεν οδήγησε η περσινή σεζόν ώστε να γίνει το σωστό φέτος. Το μόνο που μπορεί να γίνει, τώρα, είναι πασαλείμματα, δηλαδή διορθωτικές κινήσεις στους παίκτες, υπομονή και δουλειά. να βρει δύο παίκτες για να τραβήξουν το κάρο και να προχωρήσει στη σεζόν η ομάδα. Ο Πρίφτης είναι δουλευταράς αλλά πρέπει να έρθουν και αποτελέσματα. Υπάρχει χρόνος για να σωθεί η αξιοπρέπεια της ομάδας, έχει τεράστιο ειδικό βάρος η φανέλα του Παναθηναϊκού αλλά αυτό το βάρος έχει μικρύνει τώρα. Δεν μιλάμε εκ του ασφαλούς εδώ, τα γνωρίζουν αυτά που λέμε και στην ομάδα, αλλά όπως δεν κάνουμε μια συνέντευξη για να κατηγορήσουμε κάποιον έτσι δεν χαϊδεύουμε και αυτιά".



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν "άκουσαν" τον Πρίφτη οι παίκτες - "Τελειώνει" άμεσα άσος του ΠΑΟ - Πανηγύρισε έξαλλα ο Χεζόνια