Παναθηναϊκός: Στην κακή εικόνα των Πράσινων στέκονται όλοι γύρω από την ομάδα, καθώς δεν είναι μόνο το αποθαρρυντικό 2-8 σε νίκες και ήττες στην Ευρωλίγκα. Αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα παρουσιάζεται χειρότερη από παιχνίδι σε παιχνίδι, κι αυτό δεν αφήνει καμία αισιοδοξία για το μέλλον.

 

Ένα απλό παράδειγμα: Είναι ελάχιστα τα πικ εν ρολ που βγάζει το Τριφύλλι σε ένα παιχνίδι, αφού δεν υπάρχουν τόσο οι αυτοματισμοί μέσω της προπόνησης όσο και η ποιότητα των παικτών: Τα γκαρντ τού Παναθηναϊκού δεν μπορούν να στήσουν πικ εν ρολ, δεν ξέρουν να στήσουν πικ εν ρολ, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιείται σωστά και ο Παπαγιάννης.

Δεν τροφοδοτείται ο Έλληνα άσος, ίσως αν του περάσει την μπάλα ο Μέικον μπορεί να κάνει κάτι, αλλά ένα παιδί στα 2,20 δεν γίνεται να μην περνάει η μπάλα στα χέρια του μέσα στη ρακέτα. Με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει την χειρότερη Ζαλγκίρις στην ιστορία τής Ευρωλίγκας και να μην μπορεί να την κερδίσει!

 

Κι εδώ έρχεται η ερώτηση του εκατομμυρίου: Υπάρχει θέμα Πρίφτη στον Παναθηναϊκό; Αυτή τη στιγμή όχι. Αφενός γιατί δεν έχει νόημα με το ίδιο υλικό να αλλάξει κάτι άλλος προπονητής, ενώ θα πρέπει να του πιστωθεί κι άλλος χρόνος. Υπάρχουν φωνές, βέβαια, που αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται όλο και χειρότερος - Δεν υπάρχει θέμα δηλαδή "Χάνουμε, αλλά βελτιωνόμαστε". Γιατί δεν βελτιώνεται.

 

Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει τίποτα πριν από τα παιχνίδια με Μπάγερν και Ολυμπιακό. Αν υπάρξουν ήττες και με κάτω τα χέρια στα δύο επόμενα παιχνίδια, τότε δύσκολα δεν θα υπάρξουν εξελίξεις στο Τριφύλλι και, προφανώς, ο Πρίφτης είναι που θα μπει στο κάδρο όπως και όλοι οι παίκτες που, σε ατομικό επίπεδο, δεν βγάζουν εγωισμό και αντίδραση στο παρκέ...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπάσκετ αλάνας ο ΠΑΟ, τραγικός Παπαπέτρου - Ζόρια Πρίφτη - Σενάριο-βόμβα για την... επόμενη μέρα!