Παναθηναϊκός: Στους λόγους που οι Πράσινοι έχουν κάνει τόσο κακό ξεκίνημα φετος, στην Ευρωλίγκα, σχολίασε με δηλώσεις του στο sportdog ο Νίκος Λινάρδος, που έχει συνεργαστεί με τον Πρίφτη στην Εθνική ομάδα.

 

Τι φταίει για τη φετινή εικόνα και τι είναι αυτό που θα μπορούσε να αλλάξει στο Τριφύλλι; Οι απαντήσεις από τον πεπειραμένο μπασκετάνθρωπο.

 

"Αυτό φταίει στον Παναθηναϊκό - Γιατί έφερε τον Φέρελ; - Για αυτό δεν αξιοποιείται ο Παπαγιάννης" 

 

"Νομίζω ότι το πρώτο που έχει νόημα να αναφέρουμε στον Παναθηναϊκό είναι το ψυχολογικό σκέλος στα εκτός έδρας ματς, γιατί δείχνει ότι δεν μπορεί να βρει καλό ρυθμό και ψυχολογία. Όταν έχεις 8 ήττες σε 10 ματς μπαίνεις με κακή ψυχολογία στους αγώνες", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, o Ν. Λινάρδος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

 

"Μπορούμε να βρούμε πολλά αίτια, για παράδειγμα τα γκαρντ που διαθέτει δεν είναι τόσο καλοί αμυντικοί - Ζουν και πεθαίνουν μέσα από το σκοράρισμα. Ο μόνος παίκτης που έχει έφεση στο αμυντικό σκέλος είναι ο Σαντ Ρος. Ο Ομπράντοβιτς μέσα από τα πικ εν ρολ ήταν ασυναγώνιστος, δεν υπάρχει αυτή η αποτελεσματικότητα που δίδαξε ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς γιατί έτσι κι αλλιώς έχει αλλάξει το μπάσκετ, έχει πάει στο 1 με 1. Αλλά δεν μπορεί να πάρει δύναμη στο πικ εν ρολ γιατί δεν αξιοποιείται και ο Παπαγιάννης. Άρα το inside game δεν διακρίνεται από τη δημιουργία στην μπάλα. Έφερε τον Φέρελ, που δεν έχω καταλάβει από τη στιγμή που έχεις Νέντοβιτς και Μέικον γιατί φέρνεις παίκτη με τα ίδια χαρακτηριστικά, τι θα κάνεις με Φέρελ που δεν έχει μπει στο κλίμα της Ευρώπης; Έχει χάσει ήδη τρεις εβδομάδες, διάστημα δηλαδή που η ομάδα του έκανε ήττες. Περνάει μια κρίση ο Παπαπέτρου, που προς τιμήν του βγήκε και είπε ότι παίρνει την ευθύνη για την ήττα από τη Ζαλγκίρις, αλλά δεν γίνεται μια ομάδα να τα περιμένει όλα από έναν παίκτη. Το ρόστερ τού Παναθηναϊκού υπολείπεται έναντι των άλλων ομάδων αλλά δεν είναι τόσο κακό για να είναι προτελευταίος". 

 

 

"Αυτό φταίει στον Πρίφτη - Μπορεί να κόψουν συμβόλαια - Αυτή είναι διαφορά με Ολυμπιακό"

 

Τι πρέπει να αλλάξει στον Παναθηναϊκό; Για παράδειγμα, θα είχε κάποιο νόημα πιθανή αποχώρηση Πρίφτη;

 

"Επειδή είμαι προπονητής και καταλαβαίνω τη θέση του Δημήτρη, η πιο εύκολη λύση είναι να φύγει ο προπονητής, Μια ομάδα που κατρακυλάει χρειάζεται ένα σοκ. Αλλά από την άλλη δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, ειδικά τον Πρίφτη που είχαμε συνεργαστεί στην εθνική ομάδα τον ξέρω και προσωπικά, είναι δουλευτεράς αλλά έχει πέσει σε κακή συγκυρία στον Παναθηναϊκό. Έχει τη στηριξή της διοίκησης, θεωρώ ότι μπορεί να κόψουν κάποια συμβόλαια".

 

Μπορούμε να πούμε ποιοι παίκτες δεν κάνουν, ποια συμβόλαια θα μπορούσε να λύσει ο Παναθηναϊκός;

 

"Για να κόψουν συμβόλαια θα πρέπει να έχουν ψάξει και να έχουν βρει αντικαταστάτες. Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο αγωνιστικό, μένω και στο ψυχολογικό. Για αυτό λέω ότι πρέπει να υπάρξει ένα σοκ. Διακρίνω ίδιους παίκτες σε ίδιες θέσεις. Για παράδειγμα εγώ δεν θα είχα και Νέντοβιτς και Μέικον και Φέρελ, γιατί ζουν από το σκορ και όχι από την άμυνα. Γιατί ο Ολυμπιακός εμφανίζεται καλός, για παράδειγμα; Γιατί έχει σταθερή άμυνα. Έτσι κερδίζει ματς, με σταθερές".

 

"Για αυτό δεν παίζει καλή άμυνα ο Παναθηναϊκός - Βάλε Μποχωρίδη και Κασελάκη - Λείπει ο Δημήτρης"

 

Ο Πρίφτης, πάντως, είχε υποσχεθεί καλή άμυνα στους οπαδούς τού Παναθηναϊκού αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το βλέπουμε να συμβαίνει.

 

"Δεν μπορείς να έχεις καλή άμυνα όταν στην πρώτη γραμμή, στους περιφερειακούς, αν δεν μπορούν να παίξουν άμυνα. Θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί περισσότερο ο Μποχωρίδης, δεν παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής και ο Κασελάκης - Φέρνω παράδειγμα δύο παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσες. Υπάρχει γενική αναστατωση στον Παναθηναϊκό και πρέπει να αναλάβουν δράση Διαμαντίδης και Αλβέρτης για την ανάταση των παικτών".

 

Τέλος, συμφωνείτε με την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με υλικό EuroCup και προπονητή με εμπειρίες από το EuroCup, που αγωνίζονται στην Euroleague;

 

"Δε νομίζω ότι ο Πρίφτης μπορεί να κρίνεται επειδή δεν έχει κοουτσάρει ομάδα Euroleague ξανά. Ο Παναθηναϊκός με το υλικό που έχει μπορεί να κάνει μόνο συλλογική προσπάθεια, κι αυτό είναι το πρόβλημά του: Δεν έχει φτιάξει ακόμα καλή ομάδα. Γιατί αν το δούμε αλλιώς, υπάρχουν παίκτες που παίζουν στο EuroCup και είναι καλύτεροι από κάποιους της Euroleague. Το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό είναι ότι συνδυάζεται η κακή δίχρονη παρουσία τής ομάδας με την παράλληλα απουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου".
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλοι Παναθηναϊκοί: "Πρίφτη φύγε, πάρε και Παπαπέτρου - Κουράσατε- Μην έχει 30αρα από Ολυμπιακό"