Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Λίγες 24ωρα πριν από το ντέρμπι στο ΣΕΦ και με τους Πράσινους να βρίσκονται με αρνητικό αγωνιστικό πρόσημο, το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Κώστα Μπογατσιώτη, έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές που δοκιμάστηκε στο υψηλότερο επίπεδο για χρόνια.

 

Θήτευσε κοντά στον Ντούσαν Ίβκοβιτς ως βοηθός προπονητή και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους Γιάννη Ιωαννίδη και Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ έζησε και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στη Ρώμη.

 

Τι είπε για το ενδεχόμενο να διώξουν τον Πρίφτη από τους Πράσινους, ποια είναι η λύση για την επόμενη μέρα στο Τριφύλλι και τι υποστηρίζει για το ντέρμπι του ΣΕΦ; Διαβάστε τις απαντήσεις στο sportdog.

 

"Κορόιδα είναι που παίρνουν Έλληνες; - Μας είπαν να μην επιστρέψουμε πίσω - Να διώξουν τον Μπαρτζώκα;"

 

"Να τους αφήνουν τους προπονητές να κάνουν τη δουλειά της. Είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε τόσους Έλληνες προπονητές στο εξωτερικό - Κορόιδα είναι εκεί που τους παίρνουν;", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Κ. Μπογατσιώτης και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

 

"Θέλει χρόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν αποκλείεται να κερδίσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όντως οι Πειραιώτες δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση, παρότι ο Μπαρτζώκας λέει ότι η ομάδα του θέλει δουλειά. Η Αρμάνι, για παράδειγμα, έχασε με 30 πόντους, τι θα πρέπει να γίνει να διώξουν τον Μεσίνα;".

 

Οπότε, προφανώς διαφωνείτε με τα σενάρια που θέλουν τον Πρίφτη να αποχωρεί από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, αν υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα εναντίον του Ολυμπιακού;

 

"Αρχικά να πω ότι θέλει χρόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά μπορεί να κερδίσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τι να γίνει σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή, να διώξει ο Ολυμπιακός τον Μπαρτζώκα; Θυμάμαι όταν πήραμε το Κύπελλο στη Ρώμη, τη χρονιά που είχαμε κερδίσει και τα τρία Κύπελλα δηλαδή, είχαμε χάσαμε από τον ΒΑΟ στη Θεσσαλονίκη. Και μας έλεγαν να μην κατέβουμε στην Αθήνα, να μην επιστρέψουμε! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;".

 

 

"Έτσι έκαψαν τον Βόβορα - Υπομονή ο Κόκκαλης - Καλός για χρόνια ο Πρίφτης"

 

Κάπως έτσι, άλλωστε, ο Παναθηναϊκός άλλαξε πέρσι την ίδια περίοδο τον Βόβορα αλλά δεν υπήρξε ουσιαστική βελτίωση;

 

"Τον Βόβορα τον έκαψαν που τον έδιωξαν μέσα σε δύο μήνες! Από το 1971 που είμαι προπονητής, το μόνο που ξέρω είναι ότι οι ομάδες χρειάζονται υπομονή. Ο Πρίφτης 4 χρόνια στο Καζάν ήταν καλός και τώρα όχι;".

 

Τέλος, πείτε μου τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός στο εξής για να βρει τις λύσεις που χρειάζεται αγωνιστικά.

 

"Μετά την αποχώρηση του Γιαννακόπουλου, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού κάνουν ο,τι μπορούν. Υπομονή χρειάζεται και εμπιστοσύνη. Να δουν τα λάθη αγωνιστικά αλλά και στο υλικό και να τα διορθώσουν. Ο Ομπράντοβιτς έμεινε για 13 χρόνια, έφτιαξε ομάδα κ.λπ. Ο Κόκκαλης όταν πήρε τον Ιωαννίδη στον Ολυμπιακό είχε υπομονή μαζί του, τον άφησε να δουλέψει και να φτιάξει ομάδα. Ήρθε ο Ίβκοβιτς και συνέβη το ίδιο, έκανε δουλειά. Υπομονή και εμπιστοσύνη χρειάζονται οι προπονητές".



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βελτίωση ΠΑΟ, τον "σκότωσε" ο… Ολυμπιακός - Σενάριο για διαζύγιο-βόμβα - Αλλαγές μετά το ΣΕΦ!