Ο Παναθηναϊκός δεν συνέχισε τις καλές έως πολύ καλές εμφανίσεις, που είχε τελευταία, και έτσι έχασε με κατεβασμένα τα χέρια το βράδυ της Πέμπτης από την Μπαρτσελόνα. Έχασε με 86-60 και θα μπορούσε μάλιστα η διαφορά να είναι και πιο μεγάλη, αν ο Γιασικεβίτσιους δεν κατέβαζε ταχύτητα προς το τέλος. Οι «πράσινοι» έχουν, πάντως, δικαιολογίες για την εικόνα τους, τουλάχιστον ως ένα σημείο.

Οι δικαιολογίες έχουν να κάνουν με το ότι αγωνίστηκαν χωρίς δύο από τους καλύτερούς τους παίκτες, τον Νέντοβιτς και τον Παπαπέτρου. Δύο παίκτες πεντάδας και κολώνες του «τριφυλλιού». Οι υπόλοιποι, που αγωνίστηκαν, δεν έπαιξαν στην πλειοψηφία τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα. Ο Παπαγιάννης με τον Μέικον και τον Ουάιτ ήταν εκείνοι, που προσπάθησαν, αλλά με τρεις παίκτες δεν μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια την πολεμική μηχανή της Μπαρτσελόνα.

Το ενδιαφέρον των «πρασίνων» για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας είναι στο φάιναλ-φορ του Κυπέλλου. Θέλουν το τρόπαιο απέναντι στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ και στον Προμηθέα ή στον ΠΑΟΚ, για αυτό άλλωστε και άφησαν τον Νέντοβιτς στην Αθήνα για να ξεκουραστεί. Αν ο Παναθηναϊκός πάρει το Κύπελλο σε μία χρονιά, που ο Ολυμπιακός εμφανίζεται πιο δυνατός, θα είναι η πρώτη του επιτυχία. Σκεφτείτε, δηλαδή, μετά να πάρει και το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Πρίφτη μάλιστα θα ενισχυθεί από δω και πέρα με τουλάχιστον μία κίνηση. Η σίγουρη είναι αυτή, που αναφέρεται τις τελευταίες μέρες, του Νίκου Χουγκάζ από τον Ιωνικό, ενώ μέσα στον μήνα δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη μία, καθώς οι «πράσινοι» έχουν μείνει με 13 παίκτες. Είναι ποσοτικό το θέμα και τα προβλήματα έτσι όπως έχει γίνει ο κόσμος μπορούν να σου σκάσουν ανά πάσα στιγμή.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι απογοητευμένος από συντριβές σαν την χθεσινή, θα πάρει, όμως, το πάνω του στη περίπτωση, που πρώτα από όλα κατακτηθεί το Κύπελλο Ελλάδας, που είναι σε λίγες μέρες στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ετοιμάζει έκπληξη μεγατόνων εν όψει ΠΑΟΚ ο Γιοβάνοβιτς - "Κεραμίδα" σε Λουτσέσκου!