Facebook Pixel Euroleague: Απίστευτη Φενέρ διέλυσε τη Ρεάλ με ανατροπή - Ζόρικο διπλό της Αρμάνι στο Κάουνας
Μπάσκετ
| 2022-02-08 22:00:00

Απίστευτη Φενέρ διέλυσε τη Ρεάλ με ανατροπή - Ζόρικο διπλό της Αρμάνι στο Κάουνας

Sportdog Team
Απίστευτη Φενέρ διέλυσε τη Ρεάλ με ανατροπή - Ζόρικο διπλό της Αρμάνι στο Κάουνας

Μεγάλη βραδιά, μεγάλη εμφάνιση για τη Φενέρμπαχτσε που συνέχισε την αντεπίθεσή της με θρίαμβο επί της Ρεάλ Μαδρίτης (66-51) για να μπει για τα καλά πλέον στο παιχνίδι της οκτάδας της κανονικής περιόδου της EuroLeague. Με τα χίλια ζόρια "επιβίωσε" στο Κάουνας η Αρμάνι Μιλάνο, για να νικήσει με 74-70 τη Ζάλγκιρις και να συνεχίσει προς τον στόχο της τετράδας και του πλεονεκτήματος έδρας στα playoffs της EuroLeague.

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης: 

Στο ξεκίνημα της σεζόν την χλεύασαν. Έδωσε και η ίδια δικαιώματα φυσικά. Πλέον όμως, η Φενέρμπαχτσε είναι ομάδα επιπέδου playoffs και το απέδειξε και το βράδυ της Τρίτης (8/2). Νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης (66-51) σε εξ αναβολής αναμέτρηση της EuroLeague και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της οκτάδας, με φόντο τα playoffs στα οποία αν μπει, θα είναι ένα πολύ σκληρό καρύδι.

Στο 12-10 ανέβηκε η ομάδα της Κωνσταντινούπολης (9-3 εντός και 3-7 εκτός έδρας), που έχει εννέα νίκες στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Παίζει χωρίς τους Νάντο ντε Κολό, Μάριαλ Σάγιοκ, Ντανίλο Μπάρτελ, Γιαν Βέσελι, τα καταφέρνει όμως περίφημα. Στο 20-4 έπεσαν, από την άλλη οι Μαδριλένοι που έχουν 13-0 στο γήπεδό τους και 7-4 μακριά από τη Μαδρίτη. Γκάμπριελ Ντεκ, Άνταμ Χάνγκα, Τζέφρι Τέιλορ έμειναν εκτός αποστολής, με τον Πάμπλο Λάσο να βλέπει την ομάδα του να διανύει περίοδο αγωνιστικής κάμψης πριν από το clasico της Παρασκευής (11/2) με την Μπαρτσελόνα στο Wizink Center.

Ο αγώνας

Σαρωτική στο ξεκίνημα η Φενέρμπαχτσε, προηγήθηκε με 11 στο τέλος της περιόδου (19-8) χάρη στην αποτελεσματικότητά της στην επίθεση (4/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/3 βολές) και στην σκληρή της άμυνα που κράτησε τους Μαδριλένους στα 3/17 σουτ (1/7 δίποντα, 2/10 τρίποντα).

Το ματς δεν θύμιζε αγώνα κανονικής περιόδου, αλλά αναμέτρηση Final Four, πέρα από τους Γιουλ - Ταβάρες οι Ισπανοί δεν έβρισκαν λύσεις σε άλλον παίκτη τους και το 27-17 του ημιχρόνου ήταν σοκαριστικό, χωρίς πάντως η Φενέρμπαχτσε να είναι και πολύ πιο λαμπερή.

Απλώς η άμυνά της ήταν σε εξωπραγματικά επίπεδα και οι 17 πόντοι που δέχθηκε σε 20 λεπτά, έμοιαζαν με ένα από τα σημαντικότερα παράσημα στην σύγχρονη ιστορία της στη διοργάνωση. Κι όταν η Ρεάλ προσπάθησε να κάνει την ύστατη προσπάθεια, μειώνοντας στο 50-39 στο 32', ο Άκπιναρ έβαλε το μεγάλο τρίποντο για το 56-41 που έβαλε φωτιά στο γήπεδο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς, Βίλιους, Βικλίτσκι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-8, 27-17, 48-30, 66-51

Ζαλγκίρις Κάουνας - Αρμάνι Μιλάνο:

Δεν έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, δεν έκανε έστω αξιόλογη εμφάνιση, σε αυτή τη φάση της σεζόν όμως οι νίκες έχουν σημασία, τα αποτελέσματα και η Αρμάνι πήρε το βράδυ της Τρίτης (8/2) αυτό που ήθελε στο Κάουνας.

Η ομάδα του Μιλάνου επικράτησε με 74-70 της ουραγού Ζάλγκιρις, για να συνεχίσει με στόχο μία θέση στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου που προσφέρει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague.

Στο 16-7 η Αρμάνι (9-3 εντός και 7-4 εκτός έδρας), στο 3-20 η Ζάλγκιρις (3-8 εντός και 0-11 εκτός έδρας) που δεν θα αποφύγει την τελευταία θέση της διοργάνωσης, στη χειρότερη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας της.

Το ματς ήταν εξ αρχής δύσκολο για τους Ιταλούς, καθώς οι Λιθουανοί είχαν και όρεξη να παίξουν άμυνα, αλλά και όρεξη να διεκδικήσουν την νίκη. Ο Ντιλέινι, όμως, δεν είχε διάθεση για μπελάδες. Ο Αμερικανός έβαλε τρίποντο για το 55-59, έβαλε και νέο σουτ για το 64-67 στο 36' και από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Ιταλοί δεν κοίταξαν προς τα πίσω.

Λεκαβίτσιους και Κάβανο ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων που δεν είχαν τον Καλνιέτις και τον Στρέλνιεκς στη σύνθεσή τους, ο Ντιλέινι έδωσε με 20 πόντους ένα εντυπωσιακό show με τους Χάινς - Ροντρίγκεθ - Ντάνιελς να τον ακολουθούν.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ, Ντιφαλά, Σεμές

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-17, 35-35, 51-53, 70-74

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags