Facebook Pixel Euroleague: Ο Λεκάβίτσιους έβαλε σε... μπελάδες τη Μονακό - Εύκολη νίκη για Αρμάνι με την Μπασκόνια
Μπάσκετ
| 2022-02-10 23:31:00

Ο Λεκάβίτσιους έβαλε σε... μπελάδες τη Μονακό - Εύκολη νίκη για Αρμάνι με την Μπασκόνια

Sportdog Team
Ο Λεκάβίτσιους έβαλε σε... μπελάδες τη Μονακό - Εύκολη νίκη για Αρμάνι με την Μπασκόνια

Η Ζάλγκιρις πήρε τεράστιο διπλό στην έδρα της Μονακό με 83-82, με τον Λεκαβίτσιους να γίνεται ο ήρωας της βραδιάς και να βάζει φρένο σε σερί εννιά ηττών των Λιθουανών. Με πλουραλισμό στην επίθεση και πολύτιμες λύσεις από τους Μέλι και Χολ, η Αρμάνι Μιλάνο πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπασκόνια με 89-78 για την 26η αγωνιστική της EuroLeague παραμένοντας στις πάνω θέσεις της βαθμολογίας.

Μονακό - Ζάλγκιρις:

Τι κι αν ήταν πίσω στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κυνηγώντας τους Μονεγάσκους, η Ζάλγκιρις πήρε τεράστια νίκη στην έδρα της Μονακό με 83-82 για την 26η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Λεκαβίτσιους ήταν ο ήρωας της βραδιάς καθώς σκόραρε σημαντικό καλάθι στο τελευταίο λεπτό και έβαλε σε θέση οδηγού τους Λιθουανούς.

Το ματς δεν ήταν εύκολο για την ομάδα του Μονακό καθώς παρά το ισχυρό προβάδισμά τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο και επέστρεψαν στο τελευταίο δεκάλεπτο κάνοντας το ματς ντέρμπι και φεύγοντας στο τέλος με το μεγάλο διπλό.

Ο αγώνας

Με τον Μοτιεγιούνας να μπαίνει από την αρχή ορεξάτος, η Μονακό πήρε σημαντικό προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στην Ζάλγκιρις που δυσκολευόταν πολύ να βρει τον δρόμο της προς το αντίπαλο καλάθι. Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά βρήκαν κάποια σημαντικά καλάθια, έβγαλαν μεγάλες άμυνες και ισορρόπησαν τα πράγματα αποκτώντας παράλληλα αυτοπεποίθηση. Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμά τους και πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά 10 πόντων στο ημίχρονο.

Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο μισό εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση πάτησαν το γκάζι και έκαναν το ματς ντέρμπι. Ο Λεκαβίτσιους μίλησε στο πιο κρίσιμο σημείο με καλάθι στο τελευταίο λεπτό και έβαλε μπροστά τη Ζάλγκιρις και της χάρισε εν τέλει μία σπουδαία και απόλυτα αναγκαία νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιόβτσιτς, Αλιάγα, Κωνσταντίνοβς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-18, 46-36, 64-61, 82-83

Αρμάνι Μιλάνο - Μπασκόνια:

Με πολυφωνία στην επίθεση η Αρμάνι Μιλάνο δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην Μπασκόνια και επικράτησε με 89-78 για την 26η αγωνιστική της EuroLeague. Έτσι οι Ιταλοί παρέμειναν στις πάνω θέσεις της βαθμολογίας και συνεχίζουν δυναμικά για την εδραίωσή τους στην τριάδα.

Κορυφαίοι για την Αρμάνι ήταν οι Χολ και Μέλι όμως κανείς ουσιαστικά δεν υστέρησε στο επιθετικό κομμάτι. Από την άλλη πλευρά η Μπασκόνια έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς όμως δεν ήταν αρκετό. Μοναδική απειλή από ισπανικής πλευράς ήταν ο Κοστέλο με 23 πόντους ενώ ο Μπόλντγουιν είχε 16.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα της Αρμάνι Μιλάνο ήταν καλό και με τον Μέλι οδηγό οι Ιταλοί βρέθηκαν μπροστά με διψήφια διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η Μπασκόνια είχε ως μοναδικό επιθετικό όπλο τον Μάθιου Κοστέλο αλλά η άμυνά τους ήταν εκείνη που είχε τα μεγαλύτερα προβλήματα. Επέτρεψαν στην Αρμάνι να σκοράρει 40 πόντους στο ημίχρονο και βρέθηκαν να την κυνηγούν με 15 πόντους στο 20'.

Στο δεύτερο μισό η Μπασκόνια έκανε ό,τι μπορούσε για να επιστρέψει όμως η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής. Η Αρμάνι Μιλάνο δεν κοίταξε πίσω, είχε πολυφωνία στην επίθεση και κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα κυρίως με τον Μέλι. Η νίκη δεν άργησε να έρθει και οι Ιταλοί παρέμειναν στις πάνω θέσεις της βαθμολογίας.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαβόρ, Νίκολιτς, Παστούσιακ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-10, 40-25, 66-48, 89-78

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags