Facebook Pixel Euroleague: "Βόμβα" στη Euroleague με τις ρωσικές ομάδες - Απόφαση-φωτιά που αλλάζει τα πάντα!
Μπάσκετ
| 2022-02-28 18:16:00

"Βόμβα" στη Euroleague με τις ρωσικές ομάδες - Απόφαση-φωτιά που αλλάζει τα πάντα!

Sportdog Team
"Βόμβα" στη Euroleague με τις ρωσικές ομάδες - Απόφαση-φωτιά που αλλάζει τα πάντα!

Τί θα γίνει με το πρόγραμμα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Η διοργανώτρια Αρχή συνεδρίασε και πήρε την απόφαση για το μέλλον των ρωσικών ομάδων στη Euroleague, μετά την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, αλλάζοντας τις ισορροπίες στη διοργάνωση.
 

Εκτός Euroleague μέχρι νεωτέρας τίθενται οι ρωσικές ομάδες της διοργάνωσης!

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε τη Δευτέρα (28/2) αποφασίστηκε να ανασταλεί για ένα μήνα η συμμετοχή των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνιξ Καζάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης από τη Euroleague, αλλά και της Λοκομοτίβ Κουμπάν από το Eurocup.

Εάν δεν βρεθεί λύση μετά το πέρας ενός μήνα, οι ομάδες θα αποβληθούν οριστικά από τη φετινή διοργάνωση.

Όπως επισημαίνουν οι Ρώσοι, απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της Euroleague για την απόφαση και το ζήτημα της πιθανής επανένταξης των τριών ομάδων στη διοργάνωση θα συζητηθεί εκ νέου μόνο σε περίπτωση που σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Συμβούλιο των Μετόχων της EuroLeague Basketball, που συναντήθηκε εξ αποστάσεως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία:

  1. Την αναβολή της συμμετοχής των ομάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόσο στην EuroLeague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Ούνικς Καζάν) όσο και στο EuroCup (Λοκομοτίβ Κουμπάν)
  1. H EuroLeague θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης. Αν η κατάσταση δεν εξελιχθεί με ευχάριστο τρόπο, όλοι οι αγώνες της κανονικής περιόδου εναντίον των ρωσικών ομάδων θα διαγραφούν από τους υπολογισμούς της κατάταξης.

Η EuroLeague και οι σύλλογοί της επαναλαμβάνουν την ισχυρή τους δέσμευση υπέρ της ειρήνης, εναντίον κάθε πράξης βίας ή πολέμου, και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να προωθούν τον σεβασμό και τη διαφορετικότητα, αρχές που βρίσκονται στον πυρήνα της διοργάνωσης και των ομάδων της.

Πρόθεση της Euroleague είναι να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν, ωστόσο όλες οι ομάδες κατανοούν τις δυσκολίες σε αυτό το εγχείρημα. Αυτή τη στιγμή η λύση της επικράτησης στα «χαρτιά» (20-0) δεν υπάρχει, ενώ κυριαρχεί και το σενάριο να διεξαχθούν οι αγώνες των ρωσικών ομάδων μετά το πέρας της κανονικής περιόδου.

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές ομάδες φαίνεται πως βρίσκονται υπό διάλυση, καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι ξένοι παίκτες εγκαταλείπουν τη Ρωσία.

Η απόφαση επηρεάζει και τις ελληνικές ομάδες, που βάσει προγράμματος καλούνται να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές το επόμενο διάστημα. Συνεπώς, αν δεν βρεθεί λύση εγκαίρως στο ζήτημα, αναβάλλονται οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός - Ζενίτ (8/3), Ζενίτ - Παναθηναϊκός (11/3), Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ (20/3) και Ούνιξ Καζάν - Παναθηναϊκός (24/3). Μετά το πέρας του χρονικού ορίου ενός μήνα, υπάρχει η αναμέτρηση Ολυμπιακός - Ούνιξ Καζάν (7/4).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags