Ευρωλίγκα: Οριστικά στο Βελιγράδι αντί του Βερολίνου θα διεξαχθεί τελικά το Final Four της διοργάνωσης φέτος, από τις 19 μέχρι τις 21 Μαΐου.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι ο τελικός θα γίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της Ευρωλίγκας, Σάββατο και όχι Κυριακή! Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι οι δύο μεγάλοι ημιτελικοί θα λάβουν χώρα Πέμπτη και όχι Παρασκευή.

Στο μεταξύ, μετά την απόφαση να αναστείλει μέχρι νεωτέρας τη συμμετοχή των τριών ρωσικών ομάδων (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν) λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρωλίγκα ενημέρωσε τους τρεις ενδιαφερόμενους συλλόγους πως το περιθώριο που τους έδωσε για αναβολή των αγώνων τους εκπνέει στις 21 Μαρτίου.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει παύση πυρός στα εδάφη της Ουκρανίας έως τότε, οι ρωσικές ομάδες θα αποκλειστούν οριστικά από τη Euroleague της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να βγουν οι βαθμολογίες ενόψει των πλέι οφ. Δηλαδή, σε αυτή την περίπτωση όλα τα αποτελέσματα με αυτές τις τρεις ομάδες θα θεωρηθούν ως μη γενόμενα για τις υπόλοιπες ομάδες και θα διαμορφωθεί αναλόγως η βαθμολογία.

Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά για την Ευρωλίγκα, καθώς θα πρέπει να έχουν διεξαχθεί όλοι οι εξ αναβολής αγώνες μέχρι τις 14 Απριλίου, πριν το τζάμπολ δηλαδή της προημιτελικής φάσης (πλέι οφ). Η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται βάσει προγραμματισμού στις 7-8 Απριλίου.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τη μοναδική εκπρόσωπο της Ρωσίας στο δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ EuroCup, Λοκομοτίβ Κουμπάν.