Facebook Pixel Ολυμπιακός: Γύρισε ο Ολυμπιακός του… back to back - Δικαίωση Μπαρτζώκα - Μέχρι τέλους για την κούπα!
Μπάσκετ
| 2022-03-25 23:30:00

Γύρισε ο Ολυμπιακός του… back to back - Δικαίωση Μπαρτζώκα - Μέχρι τέλους για την κούπα!

του Pick n' Scroll
Γύρισε ο Ολυμπιακός του… back to back - Δικαίωση Μπαρτζώκα - Μέχρι τέλους για την κούπα!

Το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο για να πάει στο Final Four και τα… όνειρα των οπαδών για κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Η επιστροφή Σλούκα και η Εφές που λογικά τον περιμένει στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του πριν από λίγο στην Λυών. Έπαιξε όσο έπρεπε για να κερδίσει την…μισή και αδιάφορη βαθμολογικά Βιλερμπάν και έτσι κλείδωσε το πλεονέκτημα της έδρας. Τώρα περιμένει να δει σε ποια θέση θα τερματίσει και ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στην οκτάδα.

Αν κυλήσουν λογικά τα πράγματα, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές. Αλλά έχει ακόμη δρόμο το πράγμα. Όχι μεγάλο δρόμο, αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Ο Κώστας Σλούκας ίσως και να έκανε το χειρότερο φετινό του παιχνίδι την Τετάρτη κόντρα στην Μονακό. Εκνευρίστηκε από αυτό και πριν από λίγο πήρε το αίμα του πίσω. Πήρε τον Ολυμπιακό στις πλάτες του στο δεύτερο ημίχρονο και τον οδήγησε με ασφάλεια στη σημαντική νίκη, που σφράγισε την κατάκτηση του πλεονεκτήματος της έδρας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν απόλυτα χαρούμενος από την εξέλιξη των πραγμάτων και μέχρι στιγμής δικαιώνεται, αφού η ομάδα του έχει υπερβεί τις εκτιμήσεις. Οκτάδα περίμενε στην αρχή ο κόσμος του Ολυμπιακού και η αγαπημένη του ομάδα όχι μόνο προκρίθηκε, πήρε και πλεονέκτημα της έδρας. Και το έκανε, παίζοντας πολύ μεγάλο μπάσκετ σε πολλά παιχνίδια, κυρίως στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και μακριά από αυτό.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού, βλέποντας την ομάδα τους να έχει υπερβεί τις προβλέψεις, πλέον δεν θέλουν τίποτε άλλο πλην της κούπας. Προπονητής και παίκτες δεν πέφτουν σε αυτή την παγίδα και βλέπουν κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Το σίγουρο είναι ότι αυτός ο Ολυμπιακός βγάζει την ατμόσφαιρα, που έβγαζε η ομάδα, όταν κατέκτησε τα συνεχόμενα ευρωπαϊκά το 2012 και το 2013. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει και φέτος το ανάλογο τέλος με τις δυσκολίες να είναι μεγάλες αλλά και με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν αυτοπεποίθηση και να είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν μέχρι τέλους. Μέχρι τέλους άλλωστε είναι και το σύνθημά τους από τότε, που ξεκίνησαν την….επανάστασή τους στο ελληνικό μπάσκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικά με πλεονέκτημα στα play off ο Ολυμπιακός - Έτσι μπορεί να βγει 2ος ή 3ος - Εμπλοκή και ΠΑΟ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags