Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Δικαιολογία το χαμηλό μπάτζετ - Δεν φταίνε μόνο ο Πρίφτης και οι παίκτες - Αυτά θα γίνουν το καλοκαίρι"
Μπάσκετ
| 2022-04-12 15:12:00

"Δικαιολογία το χαμηλό μπάτζετ - Δεν φταίνε μόνο Πρίφτης και παίκτες- Έρχονται αλλαγές το καλοκαίρι"

του Γιώργου Κτενά
"Δικαιολογία το χαμηλό μπάτζετ - Δεν φταίνε μόνο Πρίφτης και παίκτες- Έρχονται αλλαγές το καλοκαίρι"

Η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού και η... αηδία με το ροτέισον! Ο Γιώργος Καλαφατάκης σχολιάζει το χθεσινό μεγάλο ντέρμπι στο Sportdog.gr, εξηγεί γιατί οι Πειραιώτες πανηγύρισαν εύκολα άλλη μία νίκη και παρουσιάζει τα όσα λάθη έχουν γίνει στο Τριφύλλι τη φετινή σεζόν. Τι πρέπει να αλλάξει και γιατί δεν πρέπει να φύγει τώρα ο Δημήτρης Πρίφτης!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το ντέρμπι τού ΟΑΚΑ σχολίασε μέσω του sportdog ο Γιώργος Καλαφατάκης, που έχει πολλά χρόνια στα παρκέ και γνωρίζει όσο ελάχιστοι τα μυστικά του μπάσκετ. Τι είπε για τον Πρίφτη και τον Μπαρτζώκα, ποιο ήταν το μυστικό του Ολυμπιακού, και τι ισχύει με το χαμηλό μπάτζετ των Πράσινων; Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί.

 

"Αυτό ήταν το μυστικό του Ολυμπιακού - Έτσι επέβαλε ρυθμό - Όπως Ζοτς ο Μπαρτζώκας"

 

"Ο Ολυμπιακός έχει εμπιστοσύνη και βάθος, ο Παναθηναϊκός έχει τα γνωστά του προβλήματα - Πέρα από κάποιες εξαιρέσεις νικών, λόγω περισσότερο του ειδικού βάρους της φανέλας. Το μυστικό ήταν ότι ο Ολυμπιακός επικεντρώθηκε στα βασικά του Παναθηναϊκού: Νέντοβιτς, Μέικον και Παπαπέτρου (-που παρότι ήταν σε αποχή, γρήγορα βρέθηκε σε καλή κατάσταση). Αλλά ο Παναθηναϊκός δεν αξιοποίησε τον Παπαγιάννη καθόλου. Ήταν και διαβασμένος ο Ολυμπιακός, αλλά δεν έπαιξε και ο Φαλ πολύ για να υπάρχει αντίπαλο δέος και να του κλείσει τις πάσες", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο καλός προπονητής και στη συνέχεια πρόσθεσε:

 

"Έμεινε σε ατομικές ενέργειες περισσότερο, δεν ήταν εύστοχος ο Νέντοβιτς και με τις αλλαγές στα ματς-απ δημιουργήθηκε πρόβλημα στο σουτ άρα επέβαλε τον ρυθμό του ο Ολυμπιακός. Δεν ήταν καλός ο Παναθηναϊκός, έδειξε το παιχνίδι ότι θα μπορούσε μέχρι τελευταία στιγμή να το αλλάξει, θα μπορούσε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός όμως έχει άλλη αυτοπεποίθηση. Κάποτε, με τον Ζοτς στον Παναθηναϊκό, ήξερες ότι όσο και κακά να παίξει η ομάδα, θα κερδίσει. Τώρα, σε πιο μικρή κλίμακα βέβαια, βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο κοντρολαρισμένος και δείχνει ότι ξέρει πώς να πάρει το ματς".


 

"Δικαιολογία το χαμηλό μπάτζετ - Έχει καταντήσει αηδία το ροτέισον - Για αυτό δεν έπαιξαν Κασελάκης-Καββαδάς"

 

Το χαμηλό μπάτζετ είναι μια μόνιμη επωδός μετά από τις ήττες τού Παναθηναϊκού φέτος. Το δέχεστε;  

 

"Το μπάτζετ είναι δικαιολογία. Αν πάρεις έναν-έναν ξεχωριστά τον κάθε παίκτη, θα δεις ότι δεν είναι και τόσο χαμηλό το μπάτζετ τελικά. Με το ίδιο κέρδισε μέσα στο ΣΕΦ άλλωστε, τότε δεν ήταν χαμηλό; Σαφώς στο υψηλό επίπεδο είναι σημαντικό το ρόστερ, το βάθος, η ποιότητα, αλλά υπάρχουν και παίκτες που μπορεί να αξίζουν λιγότερα λεφτά αλλά να μην υστερούν σε αξία. Το μπάτζετ δεν είναι πανάκεια, οι προπονητές το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία αλλά δεν συμφωνώ".

 

Υπάρχει μια κουβέντα για το κλειστό ροτέισον του Πρίφτη στο ΟΑΚΑ, πώς το σχολιάζετε;

 

"Αυτό με το ροτέισον έχει καταντήσει αηδία πια. Σε όλα τα δύσκολα και μεγάλα παιχνίδια, πρέπει να ακολουθείς τι σου δίνει το παιχνίδι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι και οι δύο προπονητές ακολούθησαν το πλάνο τους αλλά είδα ότι σε αυτό το ματς και οι δύο ακολούθησαν αυτό που τους έδωσε το παιχνίδι. Δεν χρειάστηκε να παίξει ο Κασελάκης και ο Καββαδάς ή Λαρεντζάκης; Δεν έπαιξαν. Το κλειστό ροτέισον το "έδωσε" το παιχνίδι".

 




"Χαμηλές φιλοδοξίες ο Παναθηναϊκός - Μέικον και Νέντοβιτς - Η διαφορά με τον Ολυμπιακό"

 

Υπάρχει η δήλωση του Πρίφτη στο ημίχρονο, που είπε ότι ελπίζει το ματς να μείνει κλειστό για να νικήσει ο Παναθηναϊκός. Ειλικρινές από τη μία, αλλά μήπως δείχνει και κάποια φοβία;

 

"Προφανώς είχε την ελπίδα να πάει το παιχνίδι κλειστά, για να έχει τύχη να κερδίσει. Έτσι όπως δείχνει ο φετινός Παναθηναϊκός, έχει περάσει και στον κόσμο ότι οι επιδιώξεις και οι φιλοδοξίες είναι χαμηλές. Είναι μεταβατική σεζόν για τον Παναθηναϊκό, θέλει αναδιανομή του ρόστερ και να ξανασκεφτούν του χρόνου πώς θέλουν να είναι".

 

Ποια είναι η διαφορά που είχαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός;

 

"Στο τέλος ο Παναθηναϊκός βασίζεται πολύ στον Μέικον και Νέντοβιτς, οι επιλογές ξεκινούν και τελειώνουν εκεί, ο Μέικον είναι παίκτης που αποφασίζει, παίζει με την μπάλα και έχει τελειώσει πολλά παιχνίδια - Αποφασίζει για σουτ, πάσα, οτιδήποτε. Νομίζω ότι μπορεί να μην βγήκε χθες, αλλά αυτό είναι το παιχνίδι τους. Προσαρμόζεις το παιχνίδι σου με αυτά που έχεις. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, έχει παίκτες και στις δύο μεριές τού γηπέδου - Οι κοντοί του είναι ισορροπημένοι σε αντίθεση με την ισορροπία που δεν υπάρχει στους κοντούς του Παναθηναϊκού. ΜακΚίσκ, Ντόρσεϊ, Σλούκας είναι πολύ καλοί στην επίθεση, αλλά παίζουν και άμυνα το ίδιο καλά".

 

"Δεν φταίει μόνο ο Πρίφτης - Ποιος θα έρθει στη θέση του; - Να πιει το ποτήρι μέχρι το τέλος"

 

Έχει ανοίξει, ξανά, θέμα αποχώρησης Πρίφτη - Συμφωνείτε;

 

"Ως προπονητής έχω διαφορετική θέση: Είναι σημαντικός ο προπονητής σε μια ομάδα και έχει ευθύνη για την ομάδα. Αλλά μεγάλη ευθύνη έχουν και οι επιλογές, ποιοι επιλέγουν τους προπονητές. Δεν φταίει μόνο ο προπονητής ή μόνο οι παίκτες. Εδώ υπάρχει ομάδα στην Α1 που έχει αλλάξει 4 προπονητές φέτος, άρα έχουν επιλέξει 4 φορές λάθος προπονητή! Αυτός που επέλεξε τους προπονητές δεν φταίει ποτέ; Εύκολη λύση είναι να αλλάξεις έναν ξένο, που τον επιλέγεις, τον φέρνεις, αλλά δεν μπορεί να τον εντάξεις και τον αλλάζει. Άρα εσύ που επιλέγεις προπονητή και τον αλλάζεις, δεν φταις ποτέ; Να πάρεις την ευθύνη ως παράγοντας. Γιατί του χρεώνεις τα πάντα όταν διώχνεις τον προπονητή, άρα είναι μια κατάσταση που δημιουργεί πρόβλημα".

 

Θα μπορούσε να έδινε λύση στον Παναθηναϊκό πιθανή παραίτηση Πρίφτη;

 

"Δεν ξέρω πώς σκέφτεται, αλλά να φύγει για να έρθει ποιος; Ποιος θα πάρει την ευθύνη; Έχει μερίδιο ευθύνης ο Πρίφτης, αλλά όχι όλο το μερίδιο. Είναι καλό παιδί και καλός προπονητής, αξιόλογος. Δεν ξέρω αν ταιριάζει, αλλά σε αυτό το τάιμινγκ δεν ξέρω αν ωφελεί για να αλλάξει κάτι. Δείχνει και ήθος να πιεις το ποτήρι μέχρι τέλους, γιατί αν φύγεις μπορούν να πουν "Τα έκανε μαντάρα και έφυγε".
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χοντρό" θέμα στα αποδυτήρια ΠΑΟ - "Μαύρα σύννεφα" για Πρίφτη - Ανακοινώσεις Διαμαντίδη-Φράγκι

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags