Facebook Pixel Ο «μπουλντόζας» της πρωτιάς
Μπάσκετ
| 2011-12-17 12:35:00

Ο «μπουλντόζας» της πρωτιάς

Ο «μπουλντόζας» της πρωτιάς

Ο Μάικ Μπατίστ πλησιάζει τον Νίκολα Βούισιτς για να γράψει ιστορία. Ο Αμερικανός του ΠΑΟ έχει 814 δίποντα στην Euroleague, έπιασε τον Σκόλα και ψάχνει άλλα 35!

Το φινάλε της ένατης αγωνιστικής έφερε τον Μάικ Μπατίστ μία θέση πιο ψηλά σε μια συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία, που αποτελεί ένα σπουδαίο επίτευγμα. Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Αμερικανός ευστόχησε σε δύο δίποντα που τον έφεραν στη δεύτερη θέση με τα περισσότερα σουτ 2 πόντων στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Εφτασε στα 814, έφτασε τον Λουίς Σκόλα που έχει ισάριθμα, αλλά το σημαντικό είναι ότι απέχει πλέον μόνο 35 από τον πρώτο της εν λόγω κατηγορίας, τον Νίκολα Βούισιτς.

Αντιλαμβάνεστε ότι ακόμη κι αν η λίστα με τα περισσότερα δίποντα δεν είναι αυτή που θα κοιτάξουν πρώτη οι... αριθμολάγνοι, παραθέτει όμως μια πραγματικότητα που μόνο τιμή περιποιεί στον Μάικ Μπατίστ. Εναν παίκτη που ήρθε στην Αθήνα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον Παναθηναϊκό, τραυματίστηκε την πρώτη χρονιά του, έμεινε έξω για μεγάλο διάστημα, παρ' όλα αυτά όμως όχι μόνο διατήρησε τη θέση του για τα επόμενη 9 χρόνια (!!!), αλλά έχει καταφέρει να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες που έχουν αγωνιστεί ποτέ στην κορυφαία μπασκετική αγωνιστική έκφραση πλην του ΝΒΑ.

Για τον Μάικ, πλέον, απομένουν τουλάχιστον 7 αγώνες, που μπορεί να φτάσουν από 10 μέχρι και 14 αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να φτάσει στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Σε αυτήν την περίπτωση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον «μπουλντόζα» να μην ξεπεράσει στην κορυφή τον Βούισιτς.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags