Facebook Pixel Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Ολυμπιακός για μεγάλα πράγματα - Ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα και έφυγε με το διπλό!
Μπάσκετ
| 2022-10-07 23:21:00

Ολυμπιακός για μεγάλα πράγματα - Ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα και έφυγε με το διπλό!

Sportdog Team
Ολυμπιακός για μεγάλα πράγματα - Ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα και έφυγε με το διπλό!

Στην πρεμιέρα του στην Euroleague ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός και κατάφερε απέναντι στην πανάκριβη Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να φύγει από το Παλαού με το διπλό, αποδεικνύοντας ότι και φέτος πάει για μεγάλα πράγματα!

Τι ΟΜΑΔΑΡΑ είναι αυτή; Ο τρομερός Ολυμπιακός του Γιώργου Μπάρτζωκα κέρδισε απολύτως δίκαια και στα ίσια την πολυδιαφημισμένη Μπαρτσελόνα του Σάρας με 80-70, δείχνοντας ότι και φέτος δεν υπάρχει... ταβάνι!

Το ματς

Με αρχική πεντάδα τους Γουόκαπ, Κάαναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Φαλ κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Παλαού, στη δύσκολη πρεμιέρα των νταμπλούχων Ελλάδας απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Για πρώτη φορά στη δωδεκάδα των Πειραιωτών είχε συμπεριληφθεί και ο Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος λόγω του περιορισμού των 6 ξένων είχε κοπεί από το ρόστερ για το Σούπερ Καπ στη Ρόδο.

Σκορ στον αγώνα έδωσε με φόλοου ο Βέσελι (2-0), με τον Σατοράνσκι αμέσως μετά να βρίσκει επίσης σκορ για το αρχικό 4-0 των Καταλανών. Ο Ολυμπιακός συνδέθηκε με το καλάθι για πρώτη φορά από το τρίποντο του Γουόκαπ (4-3), με την ομάδα του Μπαρτζώκα να προσπερνάει κιόλας έπειτα από νέο τρίποντο του Βεζένκοφ (4-6).

Συνολικά στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Ακόμα και όταν η Μπάρτσα έφτασε στο 16-10 με τον Σανλί, το +6 δεν ήταν ένα προβάδισμα ασφαλείας για την ομάδα του Σάρας. Εκεί όπου πραγματικά έγινε η μεγάλη διαφορά ήταν η δεύτερη περίοδος. Ο Ολυμπιακός εκτελώντας κατά ριπάς από το τρίποντο (είχε στο ημίχρονο 17 τρίποντα έναντι μόλις 12 διπόντων), με τον "καυτό" Βεζένκοφ ειδικότερα να κάνει απίθανα πράγματα στην επίθεση.

Το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα άρχιζε με την πάροδο του χρόνου να μειώνεται, όταν με ένα επιμέρους 11-4 πια των Ερυθρόλευκων είχαν φέρει στα χέρια τους πλέον τη θέση του οδηγού! Το ημίχρονο βρήκε μάλιστα τον Ολυμπιακό στο +6, με το 28-34 της ανάπαυλας να έρχεται δια χειρός Πίτερς.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο παρκέ με πατημένο το... γκάζι. Συγκεκριμένα με καλάθια των Λαπροβίτολα και Άμπρινες οι Καταλανοί κατάφεραν να προσπεράσουν ξανά με 39-38. Ο Ολυμπιακός εκεί βρήκε απάντηση, με τον Κάαναν να αλλάζει ξανά χέρια στο προβάδισμα (39-40).

Ο Βεζένκοφ συνέχιζε το... χαβά του από τα 6.75 και με νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων έδωσε αέρα 4 πόντων στην ομάδα του (39-43). Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε πάλι άμεσα όμως και με γκολ-φάουλ του Κάλινιτς (45-44) ανέκτησαν τα ηνία του ματς.

Οι Πειραιώτες δεν πανικοβάλλονταν σε κανένα σημείο της συνάντησης και με ωραίο μπάσκετ έφεραν και πάλι το ντέρμπι όχι απλά στα μέτρα τους, αλλά πέρασαν κιόλας ξανά μπροστά με την υψηλότερη διαφορά της βραδιάς (47-57, +10 από βολές του Κάαναν). Εν τελεί, η τρίτη περίοδος βρήκε τους Ερυθρόλευκους με αβαντάζ 8 πόντων μετά από buzzer beater του Χίνγκις (47-57).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχιζε επιβλητικά, φτάνοντας ακόμα και στο +11 από γκολ-φάουλ του Μπολομπόι (49-60). Το καλάθι του θηριώδους σέντερ ακολούθησε ωστόσο ένα σερί 8-0 της Μπάρτσα, το οποίο έφερε τους γηπεδούχους σε απόσταση μόλις τριών πόντων (57-60). Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήταν όμως αποφασισμένοι να φύγουν από τη Βαρκελώνη με το διπλό στις αποσκευές τους! Νέο επιμέρους 5-0 και 4(!) τρίποντα του Λαρεντζάκη στα τελευταία 6 λεπτά, έβαλαν πραγματικά δύσκολα στον Γιασικεβίτσιους, με το 57-65 να θέτει φαβορί για το ροζ φύλλο τους Πειραιώτες. Έτσι ακριβώς κι έγινε στην πράξη, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί στα ίσια χάρη στο τελικό 80-70, αποδεικνύοντας ότι και φέτος αυτή η ΟΜΑΔΑΡΑ δεν έχει ταβάνι!

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 28-34, 49-57, 70-80.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags