Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΟΑΚΑ: Νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό: Το ΟΑΚΑ γίνεται οριστικά... πράσινο - Πήγε ήδη στη Βουλή! (ΦΩΤΟ)
Μπάσκετ
| 2022-10-14 12:29:00

Νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό: Το ΟΑΚΑ γίνεται οριστικά... πράσινο - Πήγε ήδη στη Βουλή! (ΦΩΤΟ)

Νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό: Το ΟΑΚΑ γίνεται οριστικά... πράσινο - Πήγε ήδη στη Βουλή! (ΦΩΤΟ)

Όλες πια οι λεπτομέρειες έχουν ουσιαστικά διευθετηθεί και άρα εντός Νοεμβρίου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα κληθεί να υπογράψει με κάθε επισημότητα τη συμφωνία παραχώρησης χρήσης του ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια!

Συγκεκριμένα στην τροπολογία που πέρασε χθες (13/10) από τη Βουλή σχετικά με τη Χορήγηση Ενίσχυσης σε Επιχειρήσεις Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, μπήκε και το εξής άρθρο που αφορά τον Παναθηναϊκό για το ΟΑΚΑ:

Άρθρο 3. Καταργείται η προϋπόθεση της έγκρισης της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την ολοκλήρωση της παραχώρησης χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας «Σπύρος Λούης», στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αναμένεται η υπερψήφισή του. Η τροπολογία κατατέθηκε πάντως από το Υπουργείο Οικονομικών, μιας και σε αυτό βρίσκεται η αρμοδιότητα για την παραχώρηση χρήσης του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Αυτό που αναμενόταν εδώ και καιρό από τους Πράσινους ήταν η έγκριση από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το άρθρο 44, παράγραφος 9 του 4934/2022. Εξ' ου και η πολύμηνη καθυστέρηση, διότι το ΟΑΚΑ ανήκε στην Υπερταμείο. Από τη στιγμή λοιπόν που αυτή η έγκριση δεν είναι πλέον απαραίτητη, όλες οι λεπτομέρειες έχουν ουσιαστικά διευθετηθεί. Άρα εντός Νοεμβρίου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα κληθεί να υπογράψει με κάθε επισημότητα τη συμφωνία παραχώρησης χρήσης.

Υπενθυμίζουμε τι ορίζει η σύμβαση παραχώρησης που έχει εγκριθεί για το ΟΑΚΑ:

  • H ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής εκμετάλλευσης, λειτουργίας και χρήσης των παραχωρούμενων κτιρίων, εγκαταστάσεων και υπαίθριων χώρων, μαζί με το δικαίωμα μίσθωσης σε τρίτους.
  • Το ΟΑΚΑ θα λάβει σε ετήσια βάση το 30% επί των καθαρών εσόδων που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση των κτιρίων, των εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χωρών. Εξαιρούνται από τον όρο τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις.
  • Η Πράσινη ΚΑΕ δεσμεύεται να προχωρήσει σε επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ εντός 12 ετών για τα παραχωρούμενα κτίρια και όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία. Εδώ περιλαμβάνεται και οποιοδήποτε έργο αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης, ενώ η ΚΑΕ είναι υποχρεωμένη να συντηρεί τις εγκαταστάσεις και να προχωρά σε αποκατάσταση κάθε φθοράς ή ζημιάς.
  • Όσα εμπεριέχονται στη συμφωνία βρίσκονται και στην διάθεση της ΕΟΚ για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων (προπόνηση, αγώνες κτλ), ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την φιλοξενία παγκόσμιων ή πανευρωπαικών αγώνων.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags