Παναθηναϊκός - Παρτιζάν: Βράδια σαν κι αυτό στο ΟΑΚΑ, έχουν μόνο ένα αρνητικό συναίσθημα να σου αφήσουν. Όση προσπάθεια και αν έκανε η ομάδα στο φινάλε προκειμένου να γυρίσει το ματς με την Παρτιζάν, αποδείχθηκε μάταιη. Όμως για αυτό το σύνολο που υποσχέθηκε να χτίσει ο Ντέγιαν Ράντονιτς, το παιχνίδι δεν έπρεπε να κριθεί ποτέ στους 90 πόντους.

Άμυνα, άμυνα, άμυνα. Εδώ και τρία χρόνια ακούμε ότι γύρω από αυτό το στοιχείο θέλουν να χτιστεί ο Παναθηναϊκός. Όπως και ο Πρίφτης πριν έτσι και ο Ράντονιτς τώρα, μόνο άμυνα δεν αντιπαρατάσσουν στους αντιπάλους τους. Για την ακρίβεια το κάνουν, για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα. Όπως χαρακτηριστικά π.χ. το τρίτο δεκάλεπτο με τους Σέρβους.

Είναι προφανές ότι με το 1-5 στην Euroleague, το Τριφύλλι αν και νωρίς έχει τεθεί ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του ελάχιστου στόχου. Κι αυτό συνιστά μέγιστη αποτυχία, που όμοιά της δεν είχαμε δει ούτε τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε πέρσι, που στο ίδιο σημείο της διοργάνωσης το ρεκόρ της ομάδας ήταν στο 2-4. Προφανώς κακό, αλλά το φετινό ακόμα χειρότερο και μάλιστα με καλύτερο πρόγραμμα.

Πέρα από τις όποιες αδυναμίες έχει ο Ράντονιτς και τα μεγάλη λάθη που έγιναν στο σχεδιασμό, πρέπει να του αναγνωριστεί ότι για πρώτη φορά τώρα είχε την ομάδα του πλήρη. Με τον Μπέικον μέσα, με τον Ουόλτερς υγιή. Άρα από εδώ και στο εξής, ο Μαυροβούνιος κρίνεται ακόμα αυστηρότερα. Αν το σύνολο που έχει στα χέρια του δεν βελτιώνεται σταθερά (έστω και λίγο) εβδομάδα με την εβδομάδα, τότε το πρόβλημα ενδεχομένως να μην λύνεται με την παρουσία του. Αλλά ας μην φτάσουμε εκεί. Όχι ακόμα.

Πάμε και τελευταία στη διαιτησία. Το αστείο με τους ανεκδιήγητους αυτούς ρέφερι πρέπει να τελειώσει! Οι άνθρωποι δεν είναι ούτε στημένοι, ούτε τίποτα. Είναι απλά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ανεπαρκείς! Και η ανεπάρκειά τους έχει ως συνέπεια, να διαμορφώνονται από αυτούς τελικά αρκετά από τα αποτελέσματα. Όσα είδαμε στα τελευταία λεπτά με την Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ, δεν περιγράφονται. Και όσο η Euroleague δεν ασχολείται σοβαρά με το πως θα καθαρίσει αυτούς τους διαιτητές-εκτρώματα και το πως θα αναβαθμίσει τον τρόπο που διευθύνονται τα παιχνίδια στη διοργάνωση, τότε τίποτα δεν θα αλλάξει. Για να το ξεκαθαρίσουμε, κλείνοντας, ο κόσμος όντως τα είδε... όλα αλλά αντικείμενα στο παρκέ δεν έπρεπε να πετάξει. Γιατί ο κίνδυνος να κλείσουν το ΟΑΚΑ, είναι πλέον πάρα πολύ μεγάλος. Αν όχι βέβαιος.

Υ.Γ. Εάν η ομάδα από νωρίς το καλοκαίρι είχε επενδύσει πάνω στον Ντουέιν Μπέικον και είχε χτίσει πάνω του το ρόστερ, δεν θα φτάναμε 3 Νοέμβρη για να δούμε έναν παίκτη να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Ακόμα και απροπόνητος, ακόμα κι αν δεν είναι 100% έτοιμος, ο Αμερικανός έδειξε γιατί θα κάνει τη διαφορά.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βράζουν" στον ΠΑΟ με τη διαιτησία - Υλικό έχει, ώρα να παίξει και μπάσκετ - Άμυνα για... κλάματα!