Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τραγικό ξεκίνημα τη φετινή αγωνιστική περίοδο, μιας και μετράει μόλις 1 νίκη σε 6 αγώνες στην Ευρωλίγκα, ενώ μάλιστα έχει δώσει 3 ματς στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι δείχνουν πως παρά το ποιοτικό ταλέντο που διαθέτουν, χρειάζονται πολλά περισσότερα πράγματα για να γίνουν υπολογίσιμη δύναμη στην φετινή Ευρωλίγκα και να μπορέσουν να κάνουν την δική τους επανεκκίνηση

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της περσινής χρονιάς, ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει ξεκινήσει αρκετά υποτονικά τη σεζόν. Ο παίκτης δηλαδή που πέρυσι βρέθηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Δυσκολίες το καλοκαίρι

Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό έχει διαδραματίσει το πρόβλημα που αντιμετώπισε το καλοκαίρι και έθεσε εν αμφιβόλω τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Κάτι που τον έχει επηρεάσει μέχρι σήμερα και δείχνει πως θέλει χρόνο.

Κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς, καθώς αν και το δείγμα είναι μόλις έξι αγώνων στην Ευρωλίγκα, δείχνει την πτωτική πορεία του φέτος σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Ο Παπαγιάννης στα παιχνίδια κυρίως με Ρεάλ, Ερυθρό Αστέρα, Άλμπα και Μακάμπι είχε σχετικά κακή απόδοση.

Για την ακρίβεια και όπως καταγράφει ο Λιθουανός αναλυτής Darius Garuolis, ο Έλληνας ψηλός σκοράρει λιγότερο, έχει χαμηλότερες επιδόσεις στα ριμπάουντ, στα μπλοκ, στα κλεψίματα και στις ασίστ, ενώ τα ποσοστά για την ποιότητα του στα δίποντα είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλά.

Ανεβαίνει 

Ο ίδιος φέτος μετράει μόλις 6 πόντους ανά αγώνα, 5.2 ριμπάουντ και 1.3 μπλοκς, ενώ στο ράνκινγ έχει το πενιχρό 7.5. Ο αγώνας με την Παρτιζάν πάντως ήταν ο καλύτερος του μέχρι στιγμής, μιας και έμεινε στο παρκέ για 26.49΄,ενώ προσέφερε 10 πόντους με 4/4 σουτ και 1/2 βολές, έχοντας και 5 ριμπάουντ, αλλά και δύο τάπες, φτάνοντας στους 17 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.  Μάλιστα, δείχνει και μια πρώτη... συνέπεια στις καλές εμφανίσεις, αφού και με την Μακάμπι είχε 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 μπλοκς!

Και φυσικά πρέπει να του πιστωθεί ότι έτρεξε από το νοσοκομείο όντας... άρρωστος για να παίξει έστω και 3΄ με την Μονακό. Γιατί αγαπάει την ομάδα του και κάνει τα πάντα για αυτήν!

Πάντως ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο για τον ίδιο είναι πως φέτος έχει βάλει στο ρεπερτόριο του και το τρίποντο και έχει στην Ευρωλίγκα φέτος 2/2!