Ξάφνιασε πολλούς η αποχώρηση του Ιωάννη Παπαπέτρου από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, που μας πέρασε. Ηταν μία κίνηση, πάντως, που την ήθελαν και οι δύο και εννοείται ότι ο χωρισμός τους ήταν φιλικός. Οι «πράσινοι» κάλυψαν διαφορετικά το κενό του «Πάπι» (αρχικά, δηλαδή, χωρίς καθαρό «3άρι») και ο διεθνής σμολ-φόργουορντ πήγε και βρήκε στο Βελιγράδι και στην Παρτίζαν τον δάσκαλο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Μέχρι τώρα οι αριθμοί του Ελληνα διεθνή δεν εντυπωσιάζουν και δεν έχουν καμία σχέση με εκείνους, που είχε στον Παναθηναϊκό. Αλλά υπάρχει λόγος, που γίνεται αυτό: είναι άλλος ο ρόλος του στην σερβική ομάδα. Αλλα είναι τα πράγματα που ζητάει ο Ζοτς από αυτόν σε σχέση με ό, τι είχε συνηθίσει ο 28χρονος στον Παναθηναϊκό.

Ο Ομπράντοβιτς έχει τον Πάντερ και τον ΛεΝτέι να του τραβάνε το σκορ. Και τον Νάναλι πιο πέρα. Από τον Παπαπέτρου θέλει άμυνα και να τον βοηθάει ώστε η ομάδα του να έχει ισορροπία, χημεία. Λένε μάλιστα πολλοί ότι αυτός ο ρόλος ταιριάζει καλύτερα στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Θα φανεί, πάντως, πως θα εξελιχθεί η χρονιά και το καλοκαίρι του 2023 θα έχουν βγει τα σχετικά συμπεράσματα. Και το αν θα μείνει ο Παπαπέτρου και άλλη χρονιά στο Βελιγράδι.

Ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ δεν πρέπει να αποκλειστεί ποτέ. Γιατί είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που όπως είπαμε χώρισε φιλικά με τον Παναθηναϊκό.

Θα φανεί, όμως, το καλοκαίρι του 2023 αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ή ο Παπαπέτρου θα εξελιχθεί σε νέο Περπέρογλου και μετά από τους «αιώνιους» θα καθίσει για πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

Ενδεχόμενο επιστροφής στον Ολυμπιακό αντίθετα πρέπει να αποκλειστεί καθώς οι δύο πλευρές δεν χώρισαν και πολύ ομαλά. Αν και με τόσα που έχουν γίνει κατά καιρούς σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Αρέσει σε ΠΑΟ-Ολυμπιακό Έλληνας με ύψος 2.16μ. και καλό σουτ - Από την Εθνική ο... αντι-Βεζένκοφ!