Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν: Σούπερ Παναθηναϊκός "πάτησε" την Βιλερμπάν στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση - "Φωτιά" ο Μπέικον!
Μπάσκετ
| 2022-11-25 22:44:00

Σούπερ Παναθηναϊκός "πάτησε" την Βιλερμπάν στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση - "Φωτιά" ο Μπέικον!

Σούπερ Παναθηναϊκός "πάτησε" την Βιλερμπάν στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση - "Φωτιά" ο Μπέικον!

Με κορυφαίο τον "καυτό" Ντουέιν Μπέικον ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε την Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ (77-58), στην μακράν καλύτερή του φετινή εμφάνιση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν: Αυτός, ναι, ήταν κανονικός Παναθηναϊκός. Με κορυφαίο τον φοβερό και τρομερό Ντουέιν Μπέικον (σ.σ. σταμάτησε στους 25 πόντους) ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε την Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ με το τελικό 77-58, στην μακράν καλύτερή του φετινή εμφάνιση σε Ελλάδα και Ευρώπη! Μία νίκη μακριά από την 8άδα της Euroleague, πλέον, οι Πράσινοι με ρεκόρ στο 4-6.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα Ουόλτερς, Γ. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Ντέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι απέναντι στη Βιλερμπάν ο Παναθηναϊκός, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να βλέπει τους παίκτες του να έχουν από το πρώτο λεπτό τον πλήρη έλεγχο. Σκορ στον αγώνα έδωσε με κάρφωμα ο Ντέρικ Ουίλιαμς, ενώ λίγο μετά ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έδωσε αέρα τριπόντου στους Πράσινους από τα 6.75 (7-4).

Η Βιλερμπάν προσπαθούσε να πλησιάσει, αλλά το κατάφερε μόνο για πολύ λίγο. Μόλις το Τριφύλλι πάτησε "γκάζι" αποσπάστηκε για πρώτη φορά με +7, χάρη σε εύστοχο ζευγάρι βολών του "καυτού" Ντουέιν Μπέικον. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 15-11, που διαμορφώθηκε από τρίποντο του Μάθιους στην τελευταία επίθεση των Γάλλων.

Ακόμα καλύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός στη δεύτερο περίοδο, παρότι αρχικά οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα επιμέρους 5-0 με τον Φαλ (17-16). Αμέσως μετά ο Μπέικον ξανά είχε την απάντηση, επαναφέροντας και πάλι την ομάδα του στο +7 (23-16). Η απόσταση των δύο ομάδων ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα από το γκολ-φάουλ του Πονίτκα (32-20), ενώ το τρίποντο του Ουίλιαμς απομάκρυνε τους Πράσινους στο +15 (35-20)!

Για πρώτη φορά φέτος ο Εξάστερος είχε καταφέρει να επιβάλλει πλήρως το δικό του τέμπο, όντας ταυτόχρονα συνεπής και στην άμυνα και στην επίθεση. Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 39-24, το οποίο διαμορφώθηκε από το παρθενικό τρίποντο του Πάρις Λι στο ματς.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός σταμάτησε, κυριολεκτικά, από εκεί που το είχε αφήσει Για την ακρίβεια καλύτερα! Ο Ντέρικ σκόραρε για τρεις (44-36), ο Μπέικον έδινε... σόου με φοβερές ατομικές ενέργειες και δύο σερί τρίποντα ακολούθως, με τον φοβερό και τρομερό Αμερικανό να ανεβάζει για πρώτη φορά τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και πιο συγκεκριμένα στο +25 (54-29)! Βασικός λόγος που οι Πράσινοι έβρισκαν τόσες πολλές λύσεις στην επίθεση, ήταν η εξαιρετική αμυντική λειτουργία που παρουσίαζαν την ίδια στιγμή.

Ο Μπέικον είχε μπει στη... ζώνη του λυκόφωτος, αποδεικνύοντας τι πραγματικά μπορεί να κάνει στην καλή του βραδιά αυτός ο υπερπαίκτης! Όπως ήταν λογικό, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε θριαμβευτικά για τον Παναθηναϊκό στο ιλιγγιώδες +29 (66-37)! Στα highlight της περιόδου το τρίποντο του Παπαγιάννη για το 63-35.

Με το σκορ στα όρια του +30, η τέταρτη περίοδος προβλεπόταν τυπική διαδικασία. Και τέτοια αποδείχθηκε στην πράξη, παρά τη μικρή χαλάρωση. Μπορεί η Βιλερμπάν με δύο συνεχόμενα καλάθια του Φαλ να μείωσε στους 25 (66-41), αλλά μετά το τάιμ άουτ του Ράντονιτς ο φανταστικός Μπέικον με νέο τρίποντο αποκατέστησε την τάξη (69-43, +26). Ο Ουόλτερς σκόραρε και αυτός για τρεις (72-46), με τον Παναθηναϊκό στο φινάλε όχι απλώς να επικρατεί, αλλά να κυριαρχεί καθολικά επί της Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ με το τελικό 77-58! Στο 4-6 ανέβηκε πλέον το Τριφύλλι, σε απόσταση μίας μόλις νίκης από την 8άδα της Euroleague.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 39-24, 66-37, 77-58.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags