Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το δύσκολο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας, εκεί, όπου θέλει να κάνει ένα «διπλό», που θα τον τονώσει σε μεγάλο βαθμό. Πρώτον γιατί θα είναι μία συνέχεια των νικών με Βιλερμπάν και Βίρτους Μπολόνια, και θα σημαίνει βαθμολογική αναρρίχηση. Και δεύτερον διότι θα είναι η καλύτερη ψυχολογική ένεση ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στην αναμέτρηση του Κάουνας οι «πράσινοι» θα εμφανιστούν χωρίς τον Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος παραμένει εκτός δράσης λόγω τραυματισμού. Ο Λιθουανός δεν θα παίξει ούτε κόντρα στον Ολυμπιακό. Αν, πάντως, από πλευράς υγείας μπορούσε να παίξει στο ΣΕΦ και τον επέλεγε ο προπονητής του, τότε κάποιος από τους άλλους ξένους θα έπρεπε να μείνει εκτός. Και θα ήταν μία δύσκολη απόφαση για τον Ντέγιαν Ράντονιτς, που στο μέλλον θα βρεθεί μπροστά σε τέτοια διλήμματα.

Για τον Γκριγκόνις ακούγονται διάφορα. Ότι μπορεί να φύγει, να πάει άλλη ομάδα με ανταλλαγή και γενικώς τέτοια σενάρια κυκλοφορούν. Δεν μπορεί, όμως, να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο Παναθηναϊκός πρώτα από όλα τον πιστεύει πολύ. Και όταν ρολάρει ακόμη περισσότερο η ομάδα, θεωρούν οι «πράσινοι» ότι ο Λιθουανός θα αρχίσει να βρίσκει τον καλό του εαυτό.

Και από κει και πέρα υπάρχει στη μέση ένα τεράστιο συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και σημειωτέον ο Παναθηναϊκός έχει ήδη πληρώσει ένα μεγάλο ποσό στην ΤΣΣΚΑ για να τον πάρει.

Εδώ άλλωστε δεν μπορεί να διώξει τον Αντριους, που δεν έχει μεγάλο συμβόλαιο. Αν και η περίπτωση του Γκριγκόνις είναι διαφορετική. Τον Αντριους δεν τον θέλει ο Παναθηναϊκός. Τον Λιθουανό, όμως, τον θέλει και τον παραθέλει και ανυπομονεί να τον δει να βρίσκει τον πραγματικό του εαυτό.

Εκείνον, που έδειχνε βασικά στα χρόνια της Ζαλγκίρις. Εκεί έκανε σπέσιαλ εμφανίσεις ο Γκριγκόνις και για αυτό άλλωστε η ΤΣΣΚΑ είχε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσει.

Η μοναδική κίνηση, που μπορεί να κάνει προσεχώς ο Παναθηναϊκός είναι του Μήτογλου, αν κυλήσουν ευνοϊκά τα πράγματα. Τίποτε άλλο. Τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βράζουν" στον ΠΑΟ για Ολυμπιακό - Σοβαρή καταγγελία πριν το ΣΕΦ!