Ο Ολυμπιακός όχι μόνο γύρισε διακόπτη, αλλά το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της σύγχρονης ιστορίας του. Το 117-71 σε βάρος της Βίρτους Μπολόνια μιλάει από μόνο του, σε μία βραδιά, όπου οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν ό, τι ήθελαν στο παρκέ.

Το γκάζι ήταν πατημένο από την αρχή και η πανάκριβη ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο δεν μπορούσε να αντιδράσει. Περιορίστηκε στον ρόλο του θεατή.

Από τους Πειραιώτες δεν υπάρχει παίκτης, που να υστέρησε. Ολοι τους ήταν υπέροχοι και γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο, που βρέθηκε στο Φαληρικό Στάδιο.

Ηταν μία εμφάνιση-δήλωση για ομάδα, που θέλει να πάει στο φάιναλ-φορ και να πάρει την κούπα. Ο Ολυμπιακός άλλωστε είναι τέτοια ομάδα και σίγουρα με εμφανίσεις σαν κι αυτή έχει μεγάλη τύχη να πάρει την τέταρτη του Ευρωλίγκα.

Με τον θρίαμβο σε βάρος της Βίρτους, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν βαθμολογικά, καθώς είχαν μείνει λίγο πίσω μετά τις ήττες από Εφές και Μακάμπι. Παράλληλα ανέβηκαν και ψυχολογικά μιας και οι τελευταίες τους εμφανίσεις δεν ήταν πολύ καλές και μόλις την Δευτέρα, που μας πέρασε, είδαν κι έπαθαν για να νικήσουν τον Παναθηναϊκό.

Τώρα έχουν μπροστά τους την εκπληκτική Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη και αν τα καταφέρουν, τότε βάζουν καλές βάσεις, ώστε να πάρουν το πλεονέκτημα της έδρας, που είναι ο στόχος τους.

Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε μία ακόμη επίδειξη του υψηλού του ταλέντου, έχοντας 19 πόντους σε 16 λεπτά. Ο Ελληνοβούλγαρος είναι ο καλύτερος παίκτης της Ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει για πολλά χρόνια κοντά του. Οι σειρήνες του ΝΒΑ και των Κινγκς ηχούν δυνατά και το καλοκαίρι, που μας έρχεται, θα είναι κρίσιμο για την πορεία των δύο πλευρών. Αν θα συνεχίσει, δηλαδή, να είναι κοινή ή όχι.

Ο Βεζένκοφ μάλιστα δεν καλύπτεται εύκολα, καθώς πέρα από παικταράς, έχει και ελληνικό διαβατήριο. Μόνο ο Μήτογλου μπορεί να γίνει διαθέσιμος, αλλά τον Μήτογλου τον θέλει ο Παναθηναϊκός, τον θέλουν και άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας. Οπότε μόνο σίγουρο δεν είναι ότι θα πάει στον Ολυμπιακό, κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η λίστα Ανιγκό από Αγγλία - "Θηριώδες στόπερ με ταχύτητα" - Φέρνει και... δεύτερο Μπα στο Λιμάνι!