Facebook Pixel Βιλερμπάν - Ολυμπιακός: Ιδανικός αυτόχειρας ο Ολυμπιακός - Έχασε δικό του ματς με buzzer beater από την Βιλερμπάν!
Μπάσκετ
| 2022-12-15 23:51:00

Ιδανικός αυτόχειρας ο Ολυμπιακός - Έχασε δικό του ματς με buzzer beater από την Βιλερμπάν!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ιδανικός αυτόχειρας ο Ολυμπιακός - Έχασε δικό του ματς με buzzer beater από την Βιλερμπάν!

Ο Ολυμπιακός πήγαινε με... σπασμένα τα φρένα για ένα ημίχρονο, είχε μία τρομερή καθίζηση στο δεύτερο, γνωρίζοντας μοιραία απίστευτη ήττα στο φινάλε από την Βιλερμπάν, χάρη στο buzzer beater τρίποντο του Ενουά για το τελικό 77-75 στο Αστρομπάλ!

Βιλερμπάν - Ολυμπιακός: Πήγαινε... γυρεύοντας να γίνει ιδανικός αυτόχειρας και στο φινάλε, τιμωρήθηκε! Ο Ολυμπιακός έτρεχε με... σπασμένα τα φρένα για ένα ημίχρονο, είχε μία τρομερή καθίζηση στο δεύτερο, γνωρίζοντας μοιραία απίστευτη ήττα από την Βιλερμπάν, χάρη στο buzzer beater τρίποντο του Ενουά για το τελικό 77-75 στο Αστρομπάλ!

Το ματς

Ημίχρονο... όνειρο έκανε ο Ολυμπιακός στη Γαλλία, που από το πρώτο λεπτό δεν άφησε την Βιλερμπάν να μπει στη διεκδίκηση. Σκορ στη συνάντηση έδωσε με δίποντο ο Βεζένκοφ (0-2), για να προσθέσει ακόμη τρεις πόντους από τα 6.75 ο Ουόκαπ (2-5). Ο Ντε Κολό προσωρινά απάντησε και κράτησε για λίγες μόλις μόνο φάσεις κοντά την Βιλερμπάν (8-9), αλλά από το τρίποντο του Σλούκα που ακολούθησε για το 8-12, οι Ερυθρόλευκοι πάτησαν "γκάζι" και... εξαφανίστηκαν!

Με τα νέα εύστοχα σουτ τριών πόντων από Κάαναν (8-12) και Βεζένκοφ (8-18), οι Πειραιώτες είχαν τρέξει συνολικά ένα επιμέρους σκορ 12-0, ξεφεύγοντας με 8-21! Η ομάδα του Πάρκερ έμοιαζε ανήμπορη ν' αντιδράσει, αρκούμενη στο να μειώσει με δύο τρίποντα του Ενουά σε 19-26 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Με τον ίδιο φρενήρη ρυθμό μπήκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, που το αρχικό +9 από το τρίποντο του Ντιό (21-30), το μετέτρεψε άμεσα σε +14 με καλάθι του Βεζένκοφ και τρίποντο του Σλούκα (22-36). Κάθε φορά που η Βιλερμπάν ευστοχούσε σε κάποια σουτ από μακριά και ήλπιζε ότι κάπως μπορεί να πλησιάσει, οι Πειραιώτες ήταν εκεί για να τους κόψουν τη διάθεση. Από alley-oop κάρφωμα του Μπόλομποϊ οι νταμπλούχοι Ελλάδας αποσπάστηκαν για πρώτη φορά στο +20 (22-42), με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να παίρνει σχεδόν άριστα σε κάθε τι που έκανε στο παρκέ. Το σκορ του πρώτου μέρους (31-47) διαμόρφωσε με τρίποντο ο Καχούντι στην τελευταία επίθεση της Βιλερμπάν.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο 20λεπτο ο Ολυμπιακός το μόνο που είχε να κάνει, ήταν να διαχειριστεί ουσιαστικά αυτό το υπέρ του +16, παρουσιάζοντας την ίδια συνέπεια κατά βάση στην άμυνα. Από την πλευρά της στην επανάληψη η Βιλερμπάν προσπαθούσε να γίνει πιο πιεστική, αλλά και πάλι οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν εκείνοι που βρήκαν πρώτοι σκορ, με τον Παπανικολάου ειδικότερα να πετυχαίνει 4 συνεχόμενους δικούς του πόντους για το 31-51.

Το νέο τρίποντο του Κάαναν ανέβασε για πρώτη φορά στον αγώνα τη διαφορά στο +21 (33-54), με τον Ντε Κολό ακολούθως να ένα προσωπικό του 5-0 να μειώνει έστω για λίγο (-16, 38-54). Το σερί αυτό του Ντε Κολό έδωσε ώθηση στην Βιλερμπάν, που με συνολικό επιμέρους 11-0 πλησίασε στους 10 (44-54). Ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ-φάουλ από επιθετικό ριμπάουντ του Βεζένκοφ (44-57), ωστόσο και πάλι εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μάθιους έριξε εκ νέου την απόσταση των δύο ομάδων (47-57). Το κακό τρίτο δεκάλεπτο για τους Ερυθρόλευκους ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 50-61.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Ολυμπιακό, καθώς η Βιλερμπάν έτρεξε σερί 8-0 με δύο τρίποντα και ένα δίποντο, μειώνοντας σε ελάχιστο χρόνο στους 3 (58-61). Το επιμέρους σκορ των Γάλλων από το 31-51 και μετά, είχε φτάσει στο 29-10 υπέρ τους για το 60-61, 8 λεπτά πριν το φινάλε στο Αστρομπάλ! Ο Βεζένκοφ ξανά ήταν εκείνος που έδωσε ανάσα στους Πειραιώτες (60-63), ο Λάιτι όμως είχε απάντηση (62-63). Ο Λαρεντζάκης όπως συνηθίζει βγήκε μπροστά και με αδιανόητο circus shot τρίποντο, έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στον Ολυμπιακό (64-68). Όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, δεν αρκούσε. Με τον δικό της Φαλ η Βιλερμπάν ισοφάρισε και εν συνεχεία με 2/3 βολές του Ντε Κολό και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (74-73)!

Σε κρίσιμο σημείο ο Φαλ έβγαλε μεγάλη άμυνα, ο Ουόκαπ στο ανοικτό γήπεδο πάσαρε στον Λαρεντζάκη, ο οποίος με λέι απ έβαλε μπροστά τους Ερυθρόλευκους (74-75), περίπου 27 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Στην τελευταία επίθεση ο Ντε Κολό πήρε την μπάλα, έκλεισαν δύο παίκτες των Πειραιωτών πάνω του για να τον εμποδίσουν, με αποτέλεσμα να βρεθεί ελεύθερος στο τρίποντο ο Ενουά και να ευστοχήσει στο buzzer beater για το τελικό 77-75 και τη νίκη των γηπεδούχων στο Αστρομπάλ!

Τα δεκάλεπτα: 19-28, 31-47, 50-61, 77-75.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags