Ήταν πραγματικά σπουδαία η προσπάθεια που κατέβαλε ο Παναθηναϊκός να γυρίσει το ματς με την Μπαρτσελόνα. Και ήταν τέτοια, διότι οι Πράσινοι δεν μάχονταν μόνο απέναντι στον αντίπαλό τους. Έδιναν μάχη και με την εικόνα της ίδιας της ομάδας τους στο πρώτο μέρος, εκεί όπου η διαφορά των 13 πόντων ήταν... μάλλον τιμητική για τον Ράντονιτς και τους παίκτες του.

Η αλήθεια είναι και πρέπει να καταγραφεί, ότι ο Εξάστερος αποδεικνύει πως έχει χαρακτήρα να γυρίζει τα παιχνίδια. Το έκανε με Ζαλγκίρις, Βίρτους, Αρμάνι και κέρδισε, κατάφερε να φτάσει κοντά με Βαλένθια αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο, δεν γίνεται κάθε φορά το Τριφύλλι να πρέπει να κάνει τον Superman για να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα. Και για να το πετύχει αυτό, πρέπει να μην πετά τα πρώτα ημίχρονα. 

Στο φινάλε του Παλαού ο Παναθηναϊκός είχε σπαταλήσει πολύ ενέργεια για να επιστρέψει στο ματς, έχασε σερί επιθέσεις για να προσπεράσει κιόλας, με την Μπαρτσελόνα να το εκμεταλλεύεται και με ένα μικρό επιμέρους 5-0 να επικρατεί με το τελικό 74-68. Ήταν τόσο τεράστια η προσπάθεια να γυρίσει στη διεκδίκηση η ομάδα, που στο τέλος καθαρό μυαλό δεν υπήρχε.

Ένα από τα μεγάλα κέρδη της αναμέτρησης, πάντως, ήταν ξεκάθαρα ο Λευτέρης Μαντζούκας. Ο νεαρός φόργουορντ "έσβησε" στην άμυνα τον Μίροτιτς, ενώ και στην επίθεση πέτυχε εξαιρετικά σημαντικό τρίποντο σε κρίσιμο σημείο. Είναι αδιανόητο στον Παναθηναϊκό του ενός παίκτη στη θέση "4", να μην μπαίνει στην εξίσωση ο Μαντζούκας. Και όπως ο ίδιος απέδειξε, μπορεί να έχει και χρόνο και ρόλο. Ξεκινώντας πάντα από την άμυνα.

Τώρα για τον Μπέικον και τον Πονίτκα δεν χρειάζεται να πούμε πόση διαφορά κάνουν. Ωστόσο, εδώ θα αναφέρουμε σε κάτι που αρκετοί ενδεχομένως να έχουν ξεχάσει. Την απουσία του Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός λείπει πάρα πολύ από το ροτέισον, γιατί είναι από τους παίκτες που μπορούν να δώσουν σκορ όταν η μπάλα "καίει". Από το ρόστερ αυτό μόνο ο Γκριγκόνις και ο Μπέικον έχουν αυτό το χάρισμα, επομένως η επανένταξή του από την εβδομάδα που έρχεται κρίνεται μεγάλης σημασίας.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άοσμος, άχρωμος, άγευστος - Το γύρισαν Γκουντάιτις, Μπέικον - Φέρνει… Κουμάτζε ή Γκιλέσπι ο ΠΑΟ!