Facebook Pixel Euroleague: Βλέπει τετράδα η Μπασκόνια που διέλυσε την Βίρτους - Δεν σηκώνει... κεφάλι η Άλμπα - Νέα ήττα από Μακάμπι
Μπάσκετ
| 2022-12-22 23:42:00

Βλέπει τετράδα η Μπασκόνια που διέλυσε την Βίρτους - Δεν σηκώνει... κεφάλι η Άλμπα - Νέα ήττα από Μακάμπι

Sportdog Team
Βλέπει τετράδα η Μπασκόνια που διέλυσε την Βίρτους - Δεν σηκώνει... κεφάλι η Άλμπα - Νέα ήττα από Μακάμπι

Η Μπασκόνια υπερασπίστηκε με άνεση την έδρα της, απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια, κάνοντας «άλμα» τετράδας και ισοβαθμώντας πλέον με Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης (έχουν  ρεκόρ 10-5). Το δεύτερο εφετινό «διπλό» της πανηγύρισε στο Βερολίνο η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία... αρνείται να αφήσει τη θέση της στην οκτάδα της Euroleague.

Μπασκόνια - Βίρτους Μπολόνια: Η Μπασκόνια υπερασπίστηκε με άνεση την έδρα της, απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια, κάνοντας «άλμα» τετράδας και ισοβαθμώντας πλέον με Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης (έχουν  ρεκόρ 10-5). Οι Βάσκοι επικράτησαν με 90-79 των Ιταλών (6-9), για την 15η αγωνιστική της Euroleague, δίνοντας τέλος στο νικηφόρο σερί των φιλοξενούμενων, που μετρούσαν δύο διαδοχικές επιτυχίες. 

Η άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, όταν περιόρισε τη Βίρτους στους 31 πόντους και η διάρκεια στο κομμάτι της παραγωγικότητας, απλοποίησαν το έργο της Μπασκόνια, η οποία ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. 

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Βάνια Μαρίνκοβιτς με 22 πόντους, ενώ από τους Ιταλούς πάλεψαν οι Μάρκο Μπελινέλι (15π.) και Τορνικέ Σενγκέλια (15π.).

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 45-31, 63-51, 90-79

Άλμπα Βερολίνου - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το δεύτερο εφετινό «διπλό» της πανηγύρισε στο Βερολίνο η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία... αρνείται να αφήσει τη θέση της στην οκτάδα της Euroleague. Οι Ισραηλινοί επικράτησαν με 83-70 της Άλμπα, για την 15η αγωνιστική, βελτιώνοντας σε 8-7 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας τους Γερμανούς στη 12η διαδοχική ήττα τους (ρεκόρ 3-12)!

Για ακόμη μία φορά η Άλμπα ήλεγξε το παιχνίδι για 30 λεπτά, πριν μείνει από δυνάμεις στον... επίλογο του αγώνα, απέναντι σε μία Μακάμπι που την περιόρισε στους 7 πόντους σε αυτό το διάστημα και με επιμέρους σκορ 22-7 έφτασε άνετα στο τελικό 83-70. 

Με 21 πόντους ο Τζαρελ Μάρτιν οδήγησε την επίθεση της Μακάμπι, ενώ από την Άλμπα προσπάθησε ο Μάοντο Λο με 16. 

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-40, 63-61, 70-83

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags