Ο Ολυμπιακός έκανε «φύλλο και φτερό» το βράδυ της Παρασκευής την Αρμάνι, δίνοντας έτσι την πρέπουσα συνέχεια στον θρίαμβο, που είχε πετύχει στο ΟΑΚΑ σε βάρος του Παναθηναϊκού. Οι Πειραιώτες προωθήθηκαν έτσι στην πρώτη θέση της Ευρωλίγκας και στο κλείσιμο του πρώτου γύρου είναι για τα καλά μέσα στο αρχικό τους πλάνο.

Ο βασικός τους στόχος είναι να πάρουν το πλεονέκτημα της έδρας και είναι σε καλή μοίρα, ώστε να τα καταφέρουν. Πάνω από όλα άλλωστε έχουν όλα τα συστατικά για να μπορέσουν να τερματίσουν σε μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις. Αυτό, που επιθυμούν και εύχονται είναι να μην τους κάτσει κάποιος τραυματισμός.

Από κει και πέρα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του είδαν τον Αλεκ Πίτερς να κάνει μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις. Ο Αμερικάνος είναι σπουδαίος σουτέρ και απέναντι στην Αρμάνι εμφάνισε σχετικά δείγματα, την ίδια ώρα που ο Αϊζάια Κάνααν είχε χαμηλή πτήση.

Όπως, όμως, είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Πίτερς «αυτό, που μας ενδιαφέρει είναι η ομάδα. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Με τον Παναθηναϊκό δεν σημείωσα πόντο, σήμερα έβαλα 16. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να κερδίζουμε».

Μεταγραφικά ο Ολυμπιακός θα απέχει, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα. Όσο, δηλαδή, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα προσπαθεί να βρει ομάδα στο ΝΒΑ και όσο δεν θα βγαίνει η τιμωρία του Ντίνου Μήτογλου. Και ο Ντόρσεϊ και ο Μήτογλου είναι στους στόχους της ομάδας του Πειραιά και μόλις υπάρξει πρόσφορο έδαφος θα γίνει νέα κίνηση.

Αλώστε το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια του Σλούκα, του Παπανικολάου και του Λαρεντζάκη. Και όσο και αν η αισιοδοξία είναι ότι θα μείνουν και οι τρεις, πάντα πρέπει να φυλάς τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. Ή για να το πούμε αλλιώς σε μία πολύ δύσκολη εποχή για ποιοτικούς Ελληνες παίκτες, κοιτάς να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοβαρή εξέλιξη για Ντόρσεϊ που τον... στέλνει στον Ολυμπιακό!