Ο Ολυμπιακός προερχόταν από την ήττα στο Μονακό, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με την Βίρτους Μπολόνια τέθηκε νοκ-άουτ ο Σλούκας, ο Βεζένκοφ έπαιξε με πρόβλημα επίσης στο στομάχι, παρόλα αυτά το τέλος βάφτηκε «ερυθρόλευκο». Η ομάδα του Πειραιά, έστω και οριακά, έστω και δύσκολα, μπόρεσε να επανέλθει στις ευρωπαϊκές νίκες και έτσι μένει σε στενή επαφή με την κορυφή.

Οι νταμπλούχοι θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει το παιχνίδι νωρίτερα, αλλά τα προβλήματα, που είχαν, η κούραση, το γεγονός ότι κανονικός πλέι-μέικερ υπήρχε μόνο ο Ουόκαπ, έδωσαν την ευκαιρία στους Ιταλούς να το παλέψουν. Στις λεπτομέρειες, όμως, ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του είχαν αυτό, που δεν είχαν στο Μονακό, και έτσι μπόρεσαν να πάρουν μία χρυσή νίκη.

Αν έχαναν, θα ήταν κακή ήττα. Τώρα, που κέρδισαν, μπορούμε να μιλάμε για χρυσή νίκη, καθώς επιτεύχθηκε με τα δύσκολα δεδομένα, που αναφέραμε.

Και έφτασε ως το τέλος ο Ολυμπιακός και ήπιε νερό παρότι ο Κάνααν ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Αμερικάνος γκαρντ μάλιστα είχε 0/5 τρίποντα, αρκετά από τα οποία ήταν και ξεμαρκάριστα.

Και κάπου εδώ εμφανίζεται και πάλι το ενδεχόμενο ενίσχυσης. Περίπτωση Ντόρσεϊ προς το παρόν δεν υπάρχει, αλλά ο Μάλκολμ Ντιλέινι έκανε νεύμα στον πρώην του προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα να τον πάρει.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα κάποιον τέτοιον παίκτη ίσως χρειάζεται. Που να έχει εμπειρία και ποιότητα και που να μην θέλει να παίζει πολύ. Ο Ντιλέινι στα 34 του δεν έχει τις δυνάμεις, που είχε, η καριέρα του σίγουρα δεν είναι στην ανηφόρα και μένει να φανεί αν οι Πειραιώτες θα τον καλέσουν κοντά τους.

Ο Ολυμπιακός έχει να λέει επίσης από το σημερινό παιχνίδι για την σπέσιαλ εμφάνιση των ΜακΚίσικ και Παπανικολάου. Ο πρώτος θύμισε τον πολύ καλό του εαυτό, ο Παπανικολάου έπαιξε και για τον απόντα Σλούκα, βάζοντας ποιότητα και ψυχή. Και βέβαια ο Βεζένκοφ ήταν εκείνος, που έκανε την διαφορά. 

Τώρα ο Ολυμπιακός φουλάρει για το παιχνίδι με την Ρεάλ, όπου στο ΣΕΦ δεν θα πέφτει καρφίτσα με τη νίκη να είναι ένα ακόμη βήμα για το πλεονέκτημα της έδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ατάκες... φωτιά από Βεζένκοφ - Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ΝΒΑ - Τι είπε για Ολυμπιακό