D-Day για τον Παναθηναϊκό και τον Ντέγιαν Ράντονιτς η Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. Το Τριφύλλι αντιμτετωπίζει τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και ο Μαυροβούνιος τεχνικός είναι... υπατμόν.

Ο Παναθηναϊκός πάει από ήττα σε ήττα, στο τελευταίο ματς πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Φενέρ, και το βαρύ κλίμα γίνεται ακόμη πιο βαρύ. Σε ομάδα και φιλάθλους. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς εκτιμάται ότι δύσκολα θα είναι για πολύ στο ΟΑΚΑ. Ο χρόνος του φτάνει προς το τέλος του και πρέπει να γίνει μία συνταρακτική αλλαγή, ώστε να μην χάσει την δουλειά του.

Οπότε η αναμέτρηση με την ισραηλινή ομάδα έχει χαρακτήρα ζωής και θανάτου για τον προπονητή του Τριφυλλιού. Αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί και δείξει πάλι κακό πρόσωπο απέναντι στη Μακάμπι, τότε η θέση του Μαυροβούνιου δυσχεραίνει πολύ καθώς το κλίμα και η εικόνα της ομάδας είναι σε άσχημο επίπεδο.

Ο Ράντονιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ενόψει του αγώνα με την Μακάμπι και όπως είπε χαρακτηριστικά «παίξαμε καλύτερα από τα προηγούμενα ματς, αλλά χάσαμε από τη Φενέρμπαχτσε. Στο παιχνίδι με τη Μακάμπι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για 40 λεπτά και να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας».

Όσο για την ισραηλινή ομάδα και τον τρόπο παιχνιδιού της; «Είναι μια αθλητική ομάδα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα “σκληρό” ματς. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να πάρουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και να “διαβάσουμε” την αναμέτρηση για 40 λεπτά».

«Κλειδί» για την αντιμετώπιση της ομάδας του Κάτας είναι η απενεργοποίηση των Λορέντζο Μπράουν και Γουέιντ Μπόλντγουιν, κάτι που φυσικά δεν είναι εύκολο.