Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ένας μήνας περίπου χωρίς νίκη, έξι συνεχόμενες ήττες στην Euroleague, ήταν κάτι παραπάνω από πολλές για τον Παναθηναϊκό. Επιτέλους, λοιπόν, το αρνητικό σερί σταμάτησε στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Μακάμπι με το τελικό 88-86, σ' ένα ματς που οι Πράσινοι βρήκαν πολλαπλούς πρωταγωνιστές.

Αν θέλαμε να δώσουμε την πιο σύντομη εξήγηση του γιατί ο Παναθηναϊκός πήρε αυτή τη φορά το ροζ φύλλο αγώνα, θα συνοψίζαμε τελικά στο εξής: Ότι κατάφερε να βάλει πολλούς παίκτες στην εξίσωση. Στους 21 σταμάτησε ο MVP Λι, στους 19 ο Μπέικον, στους 17 ο Ντέρικ Ουίλιαμς, στους 16 ο Παπαγιάννης. Τέσσερις παίκτες, δηλαδή, ήταν πάνω από τους 15 πόντους. Μόνο αμελητέο δεν το λες, για μια ομάδα που έχει μάθει κατά κύριο λόγο να εξαρτάται από το ατομικό ταλέντο κάποιων παικτών της.

Μιας και είπαμε για Παπαγιάννη κι επειδή έχει ακούσει τόσα (άλλα άδικα και άλλα δίκαια), αξίζει να μείνουμε λίγο παραπάνω σε όσα έκανε. Εκπληκτικός στην άμυνα, καθοριστικός στην επίθεση κι απ' όταν μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν βγήκε ποτέ. Είναι δεδομένο, ότι αν ο Big Papa μπορεί να βρίσκεται με μεγαλύτερη σταθερότητα σε τέτοια στάνταρ απόδοσης, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρει η ομάδα κι άλλες νίκες. Απλώς, πρέπει όποιος προπονητής (θα) βρίσκεται στον πάγκο, να κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Να τον βάλει μέσα στο παιχνίδι και να τον έχει καθ' όλη τη διάρκεια ενεργό.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε γιατί το χρειαζόταν. Όμως έχει ανάγκη και την άμεση ενίσχυση. Είτε αυτή αφορά προπονητή, είτε παίκτες. Για παράδειγμα είναι αδιανόητο ο Γκριγκόνις των 900χιλ. ευρώ να μπαίνει μέσα ίσα για 1-2 λεπτά, χωρίς κανένα πλάνο να αξιοποιηθεί. Μεταγραφές μπορούν να προκύψουν και εσωτερικές (βλ. τον Λιθουανό), αν μπορέσει ένας άνθρωπος να βγάλει το 100% του καθενός στο παρκέ. Χωρίς αυτό να σημαίνει, πως δεν χρειάζονται κιόλας προσθήκες από την αγορά.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιούχα σε Ράντονιτς, αποφασίζει ο Γιαννακόπουλος - Φήμες για Νταν και Όγκουστιν, "πόρτα" Καμπάτσο!