Ο Παναθηναϊκός ήταν σε γενικές γραμμές καλός απέναντι στην Φενέρ, αλλά δεν είχε κατορθώσει να πάρει τη νίκη. Το φάουλ που δεν δόθηκε πάνω στον Πονίτκα ήταν ο βασικός λόγος, που δεν τα κατάφερε.

Το βράδυ της Παρασκευής έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις. Στάθηκε, λοιπόν, θετικά και κάτι παραπάνω κόντρα στην Μακάμπι με την διαφορά ότι στο τέλος μπόρεσε να πανηγυρίσει. Ετσι διέκοψε το σερί των έξι αρνητικών αποτελεσμάτων στην Ευρωλίγκα και μπόρεσε να πάρει βαθιά ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η επιτυχία αυτή είχε και ομαδικό και ατομικό αποτύπωμα. Στο ατομικό ξεχώρισε η τριάδα Παπαγιάννη, Λι και Μπέικον. Οι δύο πρώτοι ήταν εξαιρετικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού: σε άμυνα και επίθεση. Ο Μπέικον φάνηκε περισσότερο προς το τελείωμα του αγώνα, όταν και τον χρειάστηκε περισσότερο ο Παναθηναϊκός. Σημείωνε το ένα καλάθι μετά το άλλο και έτσι η ομάδα του μπόρεσε να ξεφύγει της Μακάμπι και να πάρει έτσι τους δύο βαθμούς.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς αποδοκιμάστηκε πριν από το τζάμπολ, μένει να φανεί τι θα κάνει πλέον με την περίπτωσή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αν θα τον κρατήσει ή όχι. Πάντως, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη μιλήσει με προπονητές, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει και αλλαγή.

Πάντως, οι «πράσινοι» είναι στην αγορά για ένα πολύ καλό γκαρντ με αρκετά ονόματα του ΝΒΑ να έχουν σημαδευτεί. Εχουν ακουστεί οι περιπτώσεις του Κρις Νταν και του Ντι Τζέι Ογκουστιν, χωρίς, όμως, να έχουν επιβεβαιωθεί. Προ ημερών ο Παναθηναϊκός είχε ρωτήσει για τον Φακούντο Καμπάτσο, αλλά ο Αργεντίνος σταρ αποφάσισε να μείνει στον Ερυθρό Αστέρα. Για τον Καμπάτσο ρώτησαν κι άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας, παίρνοντας βέβαια την ίδια αρνητική απάντηση.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, αφορά στο μέλλον του Ράντονιτς. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι, αλλά έλειψε να χάσει στο τέλος ένα δικό του παιχνίδι. Και αυτό δεν αποκλείεται να κοστίσει στον Μαυροβούνιο προπονητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο... χτύπημα Γιαννακόπουλου για την Ευρωλίγκα - Αυτή ειναι η πρότασή του