Μια σπουδαία νίκη πήρε ο Ολυμπιακός, που πέρασε από την έδρα της Βίρτους Μπολόνια με σκορ 85-83, συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ο Νίκος Ζέρβας, ρεπόρτερ των «ερυθρόλευκων», μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM για την τεράστια σημασία της νίκης αυτής, τη βελτιωμένη άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά και τη χαμένη ευκαιρία να κάνει το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα».

«Φάνηκε πως έχει βελτιώσει την άμυνά του ο Ολυμπιακός και με Μονακό και με την Βίρτους Μπολόνια. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πολύ κουρασμένη η ομάδα στην Ιταλία, έχει δικαιολογίες. Ήταν πολλοί που είχαν πρόβλημα με στομαχικές διαταραχές, όχι μόνο ο Σλούκας. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει το μάξιμουμ στη διπλή αγωνιστική αν ήταν λίγο εύστοχος στο Μονακό, είναι από τις μεγαλύτερες νίκες της χρονιάς στην έδρα της Βίρτους. Πρέπει να κοιτάξει ο Ολυμπιακός το ότι χάνει πολλές διαφορές υπέρ του. Ήταν τυχερός που δεν ισοφάρισαν οι Ιταλοί στο τέλος».

Όσον αφορά τον Αϊζάια Κάνααν, που πήρε εξιτήριο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο για πέτρα στα νεφρά, τόνισε πως «Πήγε καλά η θεραπεία τον Κάνααν, θα ξεκουραστεί αύριο στο ματς του Ολυμπιακού πιθανότατα, πάντως σήμερα προπονήθηκε κανονικά και λογικά θα είναι διαθέσιμος την Παρασκευή με τη Ρεάλ».

Ερωτηθείς για το φοβερό διάστημα που διανύει ο Κώστας Παπανικολάου σε άμυνα και επίθεση, σχολίασε ότι «Μπορούμε να τον συγκρίνουμε με τον Παπανικολάου του 2013, ακόμα και ο πιο αδαής καταλαβαίνει πόσο διαφορετικός είναι ο Ολυμπιακός όταν ο Παπανικολάου παίζει καλά. Οι βοήθειες που έχει δώσει μαζί με τον Γουόκαπ στα ποσταρίσματα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη νίκη. Παίζει ίσως το καλύτερο μπασκετ της καριέρας του».

Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες στη Βίρτους για τη διαιτησία του αγώνα, τόνισε πως «Δεν ασχολούνται στον Ολυμπιακό, είναι η υπερβολική η γκρίνια, υπάρχουν μεγάλα λάθη εκατέρωθεν. Κάπου θα ευνοηθείς, κάπου θα αδικηθείς σε μία κούρσα τόσων παιχνιδιών. Το φάουλ του Παπανικολάου ήταν η μόνη κραυγαλέα φάση. Η διαιτησία γενικά στην Ευρωλίγκα χρειάζεται ταρακούνημα, είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Τέλος μίλησε για το χθεσινό (14/1) γαμήλιο γλέντι του Κώστα Σλούκα, αναφέροντας πως «Έχουν ήδη ξυπνήσει και προπονούνται οι παίκτες, τέτοιες σκηνές δείχνουν το δέσιμο της ομάδας».