Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Κλείνει μεγάλη συμφωνία, δικαίωση Γιαννακόπουλου - Ανατροπή που ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟ!
Μπάσκετ
| 2023-01-17 18:57:00

Κλείνει μεγάλη συμφωνία, δικαίωση Γιαννακόπουλου - Ανατροπή που ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟ!

Sportdog Team
Κλείνει μεγάλη συμφωνία, δικαίωση Γιαννακόπουλου - Ανατροπή που ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟ!

Τα νέα είναι καλά και όλα δείχνουν πως σύντομα θα είναι και επίσημα! Από την τελευταία ανακοίνωση του Παναθηναϊκού μέχρι σήμερα, η αλήθεια είναι ότι έχουν υπάρξει διαρκείς "ζυμώσεις" και διαβουλεύσεις. Μάλιστα στην παρούσα φάση όλα δείχνουν, πως η ανατροπή είναι κοντά. Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Sportdog.

Παναθηναϊκός: Είναι κοινό μυστικό ότι η υπόθεση του ΟΑΚΑ έχει περάσει από... χίλια κύματα. Συγκεκριμένα από την αρχική συμφωνία κυβέρνησης - ΚΑΕ Παναθηναϊκός και το νόμο που πέρασε από τη Βουλή, μέχρι την ανατροπή των τελευταίων εβδομάδων με την πολύκροτη υπόθεση αξιοποίησης του πάρκινγκ.

Η τελευταία ανακοίνωση των Πράσινων για το θέμα, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής προς την Πολιτεία: "Αυτήν τη στιγμή η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υφίσταται έναν εκβιασμό, καθώς μας μεταφέρθηκε ξεκάθαρα πως είτε τροποποιείται ο νόμος και -μεταξύ άλλων- αφαιρείται η έκταση του χώρου στάθμευσης, είτε ο νόμος ακυρώνεται!".

Από εκείνη την ενημέρωση μέχρι σήμερα, η αλήθεια είναι ότι έχουν υπάρξει διαρκείς "ζυμώσεις" και διαβουλεύσεις. Μάλιστα στην παρούσα φάση όλα δείχνουν, πως η ανατροπή είναι κοντά! Κι όταν λέμε ανατροπή, εννοούμε την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Εξάστερο για τα επόμενα 49 χρόνια, με τους όρους που είχαν συμφωνηθεί εξ αρχής.

Θυμίζουμε όσα προέβλεπε η (προς υπογραφή) σύμβαση παραχώρησης του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό:

  • H ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής εκμετάλλευσης, λειτουργίας και χρήσης των παραχωρούμενων κτιρίων, εγκαταστάσεων και υπαίθριων χώρων, μαζί με το δικαίωμα μίσθωσης σε τρίτους.
  • Το ΟΑΚΑ θα λάβει σε ετήσια βάση το 30% επί των καθαρών εσόδων που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση των κτιρίων, των εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χωρών. Εξαιρούνται από τον όρο τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις.
  • Η Πράσινη ΚΑΕ δεσμεύεται να προχωρήσει σε επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ εντός 12 ετών για τα παραχωρούμενα κτίρια και όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία. Εδώ περιλαμβάνεται και οποιοδήποτε έργο αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης, ενώ η ΚΑΕ είναι υποχρεωμένη να συντηρεί τις εγκαταστάσεις και να προχωρά σε αποκατάσταση κάθε φθοράς ή ζημιάς.
  • Όσα εμπεριέχονται στη συμφωνία βρίσκονται και στην διάθεση της ΕΟΚ για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων (προπόνηση, αγώνες κτλ), ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την φιλοξενία παγκόσμιων ή πανευρωπαικών αγώνων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags