Facebook Pixel Ζέλικο Ομπράντοβιτς - Παρτιζάν: Τον πήρε στα χέρια του ο Ζοτς και μέσα σε μία σεζόν τον έκανε... Μπατίστ!
Μπάσκετ
| 2023-03-14 14:38:00

Τον πήρε στα χέρια του ο Ζοτς και μέσα σε μία σεζόν τον έκανε... Μπατίστ - Από "γυρλόγος", MVP!

Τον πήρε στα χέρια του ο Ζοτς και μέσα σε μία σεζόν τον έκανε... Μπατίστ - Από "γυρλόγος", MVP!

Έργο Ζοτς η απίστευτη φετινή εξέλιξη του μέσα σε λίγους μήνες.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς - Παρτιζάν: Το ντέρμπι της ABA League βάφτηκε Ασπρόμαυρο, με την Παρτιζάν να υποτάσσει στην έδρα της τον Ερυθρό Αστέρα με το τελικό 92-81. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο φοβερός και τρομερός φέτος Ματίας Λεσόρτ, ο οποίος τελείωσε το ντέρμπι με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ!

Ο Ζοτς πήρε στα χέρια του τον Λεσόρτ στα μέσα της περσινής περιόδου, ως ένα σέντερ... γυρολόγο. Σε όποια ομάδα κι αν είχε υπάρξει, μάλιστα, δεν του είχε δοθεί ποτέ ο ρόλος του βασικού ψηλού, όντας και στη Μονακό και στην Μπάγερν Μονάχου και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο παίκτης που ερχόταν από τον πάγκο. Το ίδιο συνέβη και κατά την παρουσία του στον Ερυθρό Αστέρα, τη σεζόν 2017-2018.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, φέτος ειδικά ο Γάλλος σέντερ κάνει φοβερά πράγματα. Μετρά στην Euroleague 12,4 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, εκτελώντας με σχεδόν 70% από το δίποντο. Άνθρωποι της αγοράς λένε ότι το καλοκαίρι το κασέ του Λεσόρτ θα εκτοξευτεί σε επίπεδα εκατομμυρίου, με την Παρτιζάν να καλείται να κάνει οικονομική υπέρβαση για να τον κρατήσει. Επειδή μιλάμε όμως για την ομάδα που προπονεί ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κάθε απόφαση ενός παίκτη λαμβάνεται με διαφορετικά κριτήρια.

Μιλώντας πάλι για τον Ζοτς, είναι τρομερό αυτό που κάνει στην καριέρα του. Ιδιαίτερα με τους ψηλούς έχει ένα μοναδικό τρόπο να τους αναδεικνύει. Το έκανε με τον Μάικ Μπατίστ στον Παναθηναϊκό στο μεγαλύτερο βαθμό, το έκανε ξανά με τον Έκπε Ούντο στη Φενέρ, τώρα το επαναλαμβάνει με τον Ματίας Λεσόρτ στην Παρτιζάν. Ό,τι και να πει κανείς γι' αυτό το ΜΥΘΟ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, λίγο θα είναι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags