Ο Ολυμπιακός έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα το βράδυ της Πέμπτης, αλλά δεν χάθηκε καθώς η πρώτη θέση είναι στο χέρι του. Είτε με ήττες των αντιπάλων του, είτε απλά με νίκη δική του επί της Μπασκόνια. Δεν θα είναι πολύ δύσκολο για τους Πειραιώτες να νικήσουν τους αξιόλογους, αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων Βάσκους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός προσέθεσε μία ακόμη μέτρια εμφάνιση στις αρκετές, που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό. Εδώ και πάνω ένα μήνα έχει «σβήσει» κάπως, αλλά βάσει προγράμματος και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού μία ομάδα δεν μπορεί να παίζει συνεχώς πάντα σπουδαία. Αλλωστε ο Ολυμπιακός έχει ήδη τρυπήσει το ταβάνι του και έχει ανεβάσει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη.

Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό από την ήττα αυτή είναι ότι ο Κώστας Σλούκας ήταν θετικός. Εδώ και καιρό ο διεθνής γκαρντ είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, αλλά απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα ήταν κοντά στα δικά του δεδομένα. Οι «ερυθρόλευκοι» στους περίπου δύο μήνες, που έχουν απομείνει, θέλουν τον γνωστό, πολύ καλό Σλούκα προκειμένου να έχουν περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Θέλουν, όμως, και πολύ καλύτερο Τζόελ Μπολομπόι. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ δεν παίζει όλη την χρονιά με βάση την πραγματική του αξία, αλλά και τα πολλά χρήματα, που παίρνει. Είναι αυτός με την λιγότερη προσφορά φέτος στην ομάδα του Μπαρτζώκα. Ακόμη και στο τέλος, όμως, ο Ολυμπιακός ελπίζει να δει τον παίκτη, που έκανε αίσθηση όταν έπαιζε στην ΤΣΣΚΑ και κυριαρχούσε έναντι των περισσότερων αντιπάλων του.

Όπως και να έχει, πάντως, ο Μπολομπόι δεν αναμένεται να συνεχίσει του χρόνου στον Πειραιά. Ηδη ο Ολυμπιακός κοιτάει παίκτες για να καλύψει το κενό του και παίκτες μάλιστα με μικρότερο συμβόλαιο σε σχέση με αυτό, που παίρνει ο Ουκρανός πάουερ-φόργουορντ. Ο Μπολομπόι παίρνει περίπου 900.000 δολάρια ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλείστηκε η Εφές του Αταμάν - Έφυγε από το παρκέ πριν τη λήξη - Τι σημαίνει αυτό για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό! (vid)