Facebook Pixel Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Έτσι "έπνιξε" τα ατού της Φενέρ ο Ολυμπιακός - "Δαγκάνες" στην άμυνα - Η φάση του Μπλακ που έκρινε το ματς! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-04-27 13:40:00

Έτσι "έπνιξε" τα ατού της Φενέρ ο Ολυμπιακός - "Δαγκάνες" στην άμυνα - Η φάση του Μπλακ που έκρινε το ματς! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου

Μια φάση του Ταρίκ Μπλακ ήταν αυτή που έγειρε ουσιαστικά την ζυγαριά υπέρ των Ερυθρόλευκων, που γενικά "μάσαγαν σίδερα" στην άμυνα απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Μπορεί ο Αϊζάια Κάνααν να έκανε τρομερά πράγματα με 6/7 τρίποντα, "σκοτώνοντας" την άμυνα της Φενέρμπαχτσε, ή ο Σάσα Βεζένκοφ να ήταν και πάλι κρίσιμος με 19 πόντους, όμως το παιχνίδι και η νίκη του Ολυμπιακού ήρθε μέσα από κάτι άλλο.

Μα φυσικά, από την "ατσάλινη" άμυνα των Ερυθρόλευκων, που δέχτηκαν μόλις 68 πόντους από τη Φενέρ, που βέβαια είχε αρκετά προβλήματα απουσιών, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη "πνίγηκαν" απέναντι στην απίστευτα στημένη "μηχανή" του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αξίζει ειδικής μνείας η προσπάθεια όλων των παικτών στο αμυντικό κομμάτι, με τους Τόμας Γουόκαπ, Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Σλούκα να ξεχωρίζουν με τις ενέργειές τους και τα κλεψίματά τους, αλλά τον Ταρίκ Μπλακ να είναι πρωταγωνιστής στη φάση, που ίσως να "κλείδωσε" την επικράτηση του Ολυμπιακού.

Ο λόγος για αυτή στο τέταρτο δεκάλεπτο, την ώρα που η Φενέρ είχε μειώσει σε 63-58 και είχε μάλιστα την κατοχή. Εκεί ο Αμερικανός σέντερ έπαιξε αδιανόητη άμυνα, κλέβοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του Μότλεϊ, που ήταν κάτω από το καλάθι και αν την έπαιρνε θα έριχνε ακόμα περισσότερο την διαφορά.

Ο Μπλακ, λοιπόν, ήταν καθοριστικός σε εκείνο το σημείο διατηρώντας το +5 και βοηθώντας τον Ολυμπιακό να ξεφύγει και πάλι στο σκορ, "σφραγίζοντας" ουσιαστικά το πρώτο "ροζ" φύλλο απέναντι στην τουρκική ομάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξαφάνισε Ντόρσεϊ-Καλάθη ο Ολυμπιακός - "Οργίασε" με Φενέρ και… φεύγει - Φουλ για triple crown

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags