Ο Ολυμπιακός για μία ακόμη σεζόν τρύπησε το ταβάνι του, ούτε αυτή την φορά, όμως, μπόρεσε να κατακτήσει την τέταρτή του Ευρωλίγκα. Στις λεπτομέρειες δεν μπόρεσε να νικήσει την Ρεάλ και έτσι επέστρεψε στην Αθήνα με άδεια τα χέρια.

Τώρα στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα, η κατάκτηση του οποίου είναι μονόδρομος. Όπως είπε άλλωστε στη προ ημερών συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ ο Γιώργος Μπαρτζώκας «θα είναι αποτυχία αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα».

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, προσπαθώντας σιγά σιγά να επανέλθει στην ελληνική καθημερινότητα.

Παράλληλα θα αρχίσει να ασχολείται και με τα μεταγραφικά, αν και δεν μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα, αν δεν τελειώσει πρώτα με τα θέματα του Βεζένκοφ και του Σλούκα. Αν θα μείνουν, δηλαδή, ή όχι στον Πειραιά.

Σίγουρα, πάντως, τον απασχολεί η περίπτωση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, που έκανε πολύ καλή σεζόν με την ΤΣΣΚΑ. Ο Σέρβος σέντερ έμεινε ελεύθερος από τους Ρώσους και θέλει να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα. Είναι στα θέλω του η επιστροφή στον Πειραιά, αλλά κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα.

Για τον Ολυμπιακό μπορεί επίσης να «παίξει» και η περίπτωση του Μάικ Τόμπι. Του Αμερικάνου πάουερ-φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, που απασχόλησε τον Μπαρτζώκα τόσο το προηγούμενο καλοκαίρι, όσο και τον Δεκέμβρη, οπότε και έληγε το τετράμηνο συμβόλαιο του Ταρίκ Μπλακ.

Ο Τόμπι (δείτε τις καλύτερες φετινές του στιγμές στο βίντεο πάνω από το κείμενο) έχει το προσόν ότι είναι διαφορετικός από τους τωρινούς ψηλούς του Ολυμπιακού, καθώς μπορεί να σουτάρει από το τρίποντο με συνέπεια. Κάτι, που ούτε ο Μπλακ μπορεί να κάνει, ούτε ο Φαλ, ούτε ο Μπολομπόι.

Από Ελληνες ο Ολυμπιακός έχει στο στόχαστρό του τον Τανούλη του Προμηθέα και ενδέχεται να ασχοληθεί με τον Νικ Καλάθη ή τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, αν η Φενέρ αποφασίσει ότι δεν θα συνεχίσει μαζί τους. Κάτι για το οποίο προς το παρόν δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη, σε μία αγορά, που είναι πολύ περιορισμένη από ποιοτικές λύσεις στα γκαρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτες σκέψεις Μπαρτζώκα για τον Ολυμπιακό - Υπογράφει με γκαρντ που έβγαλε μάτια στο Final 4 - Μονοετές!