Έσκασε η πρώτη ευρωλιγκάτη βόμβα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απέκτησε τον Λούκας Βιλντόζα, έναν παίκτη που σίγουρα ανήκει στο πάνω ράφι της Ευρωλίγκας και που σίγουρα έχει στοιχεία που έλειπαν από την πράσινη περιφέρεια εδώ και και αρκετά χρόνια!

Λίγα λόγια για τον ίδιο

O Βιλντόζα γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1995 και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Κίλμες (ομάδα της πατρίδας του) το 2012.

Το 2016 αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να πάει στην Μπασκόνια, για να μεταβεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Στην Ισπανία παρέμεινε ως τον Μάη του 2021, καθώς τότε ξεκίνησε για αυτόν η σύντομη περιπέτεια του NBA.  Συγκεκριμένα στις 6 του ίδιου μήνα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Νιου Γιορκ Νικς, ενώ στις 6 Απριλίου 2022 μετακινήθηκε στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τέλος, τον Οκτώβρη του 2022 επέστρεψε στην Ευρώπη για χάρη του Ερυθρού Αστέρα!

Εκεί κατέκτησε το Πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Σερβίας. Στη Euroleague αγωνίστηκε σε 29 ματς έχοντας κατά μέσο όρο 12.6 πόντους, 3.9 ασίστ, 2.5 ριμπάουντ και 1.4 κλέψιμο.

Τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει

Κατά τα άλλα ο Βιλντόζα έχει ύψος 1.91 και αγωνίζεται με την ίδια ευκολία στις θέσεις “1” και “2” (είναι κόμπο γκαρντ). Το μεγάλο του ατού και ο λόγος που αρέσει στον Αταμάν είναι το σουτ μετά από ντρίπλα, καθώς και το γεγονός ότι έχει την ποιότητα να σκοράρει με ατομικές ενέργειες.

Είναι αρκετά καλός από το τρίποντο, ενώ είναι και εξαιρετικός από την γραμμή της φιλανθρωπίας, ενώ στην άμυνα θυμίζει αρκετά τον Παρίς Λι, στο πάθος και στην έφεση στα κλεψίματα. Η ντρίπλα του βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, όπως επίσης και η ικανότητά του στο διάβασμα του παιχνιδιού. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως έχει βελτιωθεί αισθητά το τελευταία χρόνια στην δημιουργία και τις αποφάσεις του, αν και συνήθως δεν αποφεύγει κάποια εύκολα λάθη.

Είναι εξίσου καλός σε on-ball και 0f-ball καταστάσεις και του αρέσει να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο σε κάθε ομάδα που αγωνίζεται.  Φυσικά όπως και οι περισσότεροι Λατινοαμερικάνοι είναι πολύ παθιασμένος και θέλει να παίζει μπροστά σε γεμάτα γήπεδα. Είναι παίκτης που αρέσει σε κάθε προπονητή, αφού μπορεί να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε του ζητηθεί. Το μόνο κακό του, είναι πως δεν είναι το ίδιο αποδοτικός όταν δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ταιριάζει με τον Πάντερ;

Το γεγονός πως είναι και αυτός ψηλός γκαρντ και έχει πίεση στην μπάλα, τον κάνει ιδανικό δίδυμο με τον Πάντερ στο ασόδυο, οπότε όπως καταλαβαίνετε ενδεχόμενη προσθήκη του Αμερικανού, θα απογείωνε την πράσινη περιφέρεια! Πάντως, για την... ιστορία στους τελικούς με την Παρτιζάν, ο Βιλντόζα έπεφτε πάνω στον Πάντερ!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε Αταμάν ούτε Γιαννακόπουλος - Αυτός... φέρνει Πάντερ στο ΟΑΚΑ - Πρόταση "μαμούθ" από ΠΑΟ!