Facebook Pixel Σάσα Βεζένκοφ: Το "χρυσό" συμβόλαιο του Βεζένκοφ, γιατί πλήρωσε τον Ολυμπιακό - Τρία top ονόματα στη λίστα Μπαρτζώκα!
Μπάσκετ
| 2023-07-01 19:03:00

Το "χρυσό" συμβόλαιο του Βεζένκοφ, γιατί πλήρωσε τον Ολυμπιακό - Τρία top ονόματα στη λίστα Μπαρτζώκα!

Sportdog Team

Τα χρήματα που θα πάρει στο NBA και οι αντικαταστάτης. Ποια είναι η συμφωνία του Βούλγαρου άσου με τους Σακραμέντο Κινγκς, το Νο1 φαβορί για να τον διαδεχθεί στο Λιμάνι και οι δύο εξαιρετικές εναλλακτικές.

Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε οριστικά την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στους Σακραμέντο Κινγκς για την επόμενη τριετία και είναι μια απόφαση που θα του αποφέρει πολλαπλά οφέλη και σε οικονομικό, αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο! Παράλληλα βέβαια αυτή η απόφαση δημιουργεί και ένα τεράστιο κενό στο ρόστερ του Ολυμπιακού!

Οι λεπτομέρειες του... χρυσού ντιλ και τα χρήματα που περιμένει ο Ολυμπιακός

Αξίζει να σημειωθεί πως ο... πρώην άσος του Ολυμπιακού (σύντομα και επίσημα) υπέγραψε σε μία προσφορά ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή περίπου στα 6.5 τον χρόνο. Ωστόσο αυτό το ποσό δε θα πάει ατόφιο στον ίδιο, με τους περιορισμούς και τους φόρους του NBA να μπαίνουν ως αστερίσκοι.

Η αρχή γίνεται με το 50% του buyout που θα διαπραγματευτεί ο ίδιος με τον Ολυμπιακό. Οι Σακραμέντο Κινγκς δεν μπορούν να δώσουν περισσότερα από 750.000 δολάρια ως ρήτρα, αφού δεσμεύονται από τους κανονισμούς του NBA. Έτσι τα υπόλοιπα 750.000 θα τα λάβει ο Ολυμπιακός από τον ίδιο.

Μέσα σε αυτό το ποσό, λοιπόν, των 6.5 εκατομμυρίων της σεζόν, αφαιρούνται και οι φόροι των εκάστοτε πολιτειών. Στην Καλιφόρνια αγγίζουν το 37%, ενώ άλλο 13% είναι τα Stake Taxes. Μαζί φυσικά με τις απολαβές του ατζέντη του αλλά και την ασφάλεια, ο Βεζένκοφ θα πάρει ένα ποσό κοντά λίγο πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το ποσό βέβαια δεν είναι πλαφόν, μιας και υπάρχουν τα αντίστοιχα μπόνους για κάθε ομάδα, που μοιράζονται στους παίκτες, ενώ αν ο Βεζένκοφ εξαντλήσει την τριετία του στο NBA θα μπορεί να λάβει και σύνταξη, κάτι που κυνηγούν γενικότερα αρκετοί παίκτες ανά τα χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτόν τον τομέα είναι φυσικά ο Τάιλερ Ντόρσεϊ!

Οι βασικοί στόχοι για τον αντί-Βεζένκοφ

Όπως είναι λογικό ο Σάσα Βεζένκοφ αφήνει ένα τεράστιο κενό πίσω του, μιας και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον είχε ως τον βασικό και αναντικατάστατο άσο της ομάδας για όλες τις επιθέσεις και τα πλάνα του και δεν είναι τυχαίο πως σπάνια έπαιζε λιγότερο από 30΄ στο παρκέ, ενώ στην Euroleague στον τελικό δεν είχε βγει καθόλου.

Δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί και ο μόνος που θα ταίριαζε κατευθείαν θα ήταν ο N;ikola Μίροτιτς. Εκεί μένει να δούμε εάν θα καταφέρει να τον αποδεσμεύσει η Μπαρτσελόνα, με το deadline αυτού να έχει οριστεί για σήμερα, 1η Ιουλίου, ώστε να μην παρουσιαστεί ως έξοδα το ποσό που έχει λαμβάνειν. Πάντως, δυνατά τον διεκδικούν και οι ομάδες από την Σερβία.

Από εκεί και πέρα στο «κάδρο» των Πειραιωτών μπαίνει και η περίπτωση ενός γνώριμου από τα παλιά, του Ζακ ΛεNτέι. Ο φόργουορντ της Παρτίζαν βρίσκεται στις σκέψεις των «ερυθρολεύκων», όπως φυσικά και ο Γουίλ Κλάιμπερν, σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος από την Εφές. Όσον αφορά τον ΛεNτέι τον διεκδικεί διακριτικά και ο Παναθηναϊκός, ενώ για τον δεύτερο μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν οι Τούρκοι!

Τέλος μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός ήταν το back up του Βεζένκοφ και πρέπει να ενημερωθεί ως την Τετάρτη (3/7) αν θα συνεχίσει ή όχι με την ερυθρόλευκη φανέλα. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός έχει οψιόν για να ανανεώσει αν θέλει το συμβόλαιό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις για Σλούκα από Ισπανία - Νέα δεδομένα στην πρόταση του Ολυμπιακού!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags