Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Κώστας Σλούκας: "Δεν είναι Σπανούλης ο Σλούκας, 3 εκατ. για Λάρκιν - Γι’ αυτό δεν ήρθε ο Μίροτιτς - Θέλει 4 top class ο Αταμάν"
Μπάσκετ
| 2023-07-16 12:35:00

"Δεν είναι Σπανούλης ο Σλούκας, 3 εκατ. για Λάρκιν - Γι’ αυτό δεν ήρθε ο Μίροτιτς - Θέλει 4 top class ο Αταμάν"

του Γιώργου Κτενά

ΠΑΟ για F4, Παπαπέτρου και ο... νικητής Μπαρτζώκας. Ο Σωτήρης Γεωργίου σε μία απολαυστική συνέντευξη σχολιάζει τις μεγάλες αλλαγές στους "αιώνιους", τις τελευταίες μεταγραφές τους, τα σενάρια που κυκλοφορούν, αλλά και το πλάνο των δύο προπονητών για την επόμενη σεζόν!

Παναθηναϊκός - Κώστας Σλούκας: Την επικαιρότητα του μπάσκετ έχει επισκιάσει η μεταγραφή τού 33χρονου γκαρντ στο Τριφύλλι, καθώς με την παράλληλη παρουσία του Βιλντόζα στην ομάδα οι Πράσινοι δείχνουν ότι έχουν επιστρέψει για τα καλά.

Το sportdog επικοινώνησε με τον καλό συνάδελφο Σωτήρη Γεωργίου, που γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα του μπάσκετ, προκειμένου να σχολιάσει τις μεταγραφικές κινήσεις τού Παναθηναϊκού αλλά και την αποχώρηση των Βεζένκοφ-Σλούκα από τον Ολυμπιακό.

"Μεγάλη μεταγραφή ο Σλούκας - Δεν είναι Σπανούλης για να αλλάξει την Ιστορία " 

"Από μόνος του ο Σλούκας είναι μεγάλη μεταγραφή γιατί δεν υπάρχουν πρωτοκλασάτοι Έλληνες παίκτες. Και επικοινωνιακά είναι μεγάλη μεταγραφή γιατί δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε. Αγωνιστικά, όμως, ο Σλούκας δεν είναι Σπανούλης για να αλλάξει την Ιστορία από μόνος του. Αλλά είναι προσθήκη σημαντική, από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη και θα ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό με τις κατάλληλες προσθήκες. Μια δήλωση επιστροφής του Παναθηναϊκού, ότι είναι όπως παλιά, χρηματικά και ως brand name", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε:

"Αγωνιστικά θα πρέπει να δούμε από ποιους θα πλαισιωθεί. Με τους παίκτες που έχει πάρει δείχνει ότι είναι ομάδα πλέι οφ, με στοχο το Final 4. Σημαντικό για το ελληνικό στοιχείο του Παναθηναϊκού, είχε επιδιώξει να φτιάξει τον ελληνικό κορμό του και παλιότερα αλλά δεν είχε πετύχει. Τώρα όμως βλέπουμε ότι αν και είναι πιο δύσκολες οι συνθήκες, το καταφέρνει καλύτερα. Ειδικά τώρα που πήρε τον Παπαπέτρου, ενώ αν κρατούσε και Παπαγιάννη, θα άλλαζε τις ισορροπίες. Το κυριότερο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό με την αποχώρηση των Σλούκα και Βεζένκοφ, είναι ο ελληνικός κορμός. Αν δεν πάρει τον Ντόρσεϊ θα μείνει μόνο με τον Παπανικολάου και τον ελληνοποιημένο Γουόκαπ, συν ρολίστες Έλληνες. Ενώ ο Παναθηναϊκός από την άλλη θα έχει πρωτοκλασάτους Έλληνες".

Πες μου δύο λόγια για την επιστροφή του Παπαπέτρου.

"Ήταν σωστή επιλογή γιατί ήταν στάσιμος έξω, οπότε είναι ο,τι πρέπει ως ρολίστας και όχι ως ηγέτης που ήταν στην προηγούμενη θητεία του. Τον ήθελε παλιότερα και ο Αταμάν στην Εφές για αυτόν τον ρόλο. Ενισχύει πολύ τον ελληνικό κορμό, για τα παιχνίδια ειδικά με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Και από τη στιγμή που δεν εξελίχθηκε με τον Ομπράντοβιτς, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη να επιστρέψει".

 

"Θα δώσει 3 εκατ. ευρώ για τον Λάρκιν; - Για αυτό δεν ήρθε Ελλάδα ο Μίροτιτς"

Ο Ολυμπιακός προσέγγισε τον Μίροτιτς, ο Παναθηναϊκός επίσης χτύπησε την πόρτα του αλλά φαίνεται ότι τελικά δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα.

"Πίστευα ότι θα πάει να πάρει 3 εκατ. ευρώ παίκτη ο Παναθηναϊκός, με βάση το πώς κινείται ο Αταμάν. Προφανώς αυτά τα λεφτά πήγαν στον Σλούκα. Αλλά από τη στιγμή που δίνεις τόσα λεφτά για τον Μίροτιτς μπορεί να τα δώσει για Λάρκιν. Δεν πήρε ακόμα παίκτες από την Εφές ο Αταμάν. Ο Μίροτιτς μαζί με Βεζένκοφ ήταν τα καλύτερα 4άρια, σίγουρα έπεσε το κασέ του αρκετά από την πορεία με την Μπάρτσα γιατί δείχνει κρεμασμένος, αλλά η ποιότητα του είναι κορυφαίου επιπέδου. Ήταν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα τον κυνηγούσε και ήταν λογικό να μπει και ο Παναθηναϊκός στο κόλπο. Αλλά θεωρώ ότι δεν θέλει να έρθει γιατί δεν του αρέσει η πίεση που υπάρχει στην Ελλάδα".

"Αυτός είναι ο στόχος του Αταμάν - Μπορεί ο Μήτογλου; - Αυτό ήταν το πρόβλημα του Σλούκα με τον Μπαρτζώκα"

Ατάμαν;

'Με έχει μπερδέψει λίγο αν και δεν είναι μπερδεμένος. Στόχο είχε να πάρει 4 πρωτοκλασάτους, έχει πάρει 3 με τον Σλούκα, τον Βιλντόζα και τον Λεσόρ. Πιστεύω ότι θα πάρει έναν ακόμα και δεν πιστεύω ότι ήταν ο Σλούκας το μεγάλο κόλπο του Αταμάν, απλά πληρώθηκε λόγω των συνθηκών και ήρθε. Θα επιδιώξει αυτό που έκανε στην Εφές: Να αναδείξει παίκτες και να τους κάνει τοπ επιπέδου. Τι θα κάνει με τους σέντερ, αφού έφυγε ο Παπαγιαννής θα έρθει άλλος και με τον Λεσόρ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο τρίτος; Γιατί μετά ο Μήτογλου θα πάει στη θέση 4 και εκεί θα έχει 3 παίκτες: Χουγκάζ, Μήτογλου, Μαντζούκα. Επίσης ο Αταμάν θέλει ψηλό με σουτ - Ο Μήτογλου με 1,5 χρόνο εκτός θα καταφέρει να το κάνει;".

Τέλος, πες μου τι βλέπεις στις κινήσεις του Μπαρτζώκα για τον Ολυμπιακό;

"Ο Σλούκας από ο,τι φαίνεται είχε θέμα ξεκάθαρα με τη διαχείριση του Μπαρτζώκα. Αλλά ο Μπαρτζώκας κατά πρώτον κέρδισε ότι είναι αυτός που μπορεί να βάζει την ομάδα πάνω από όλα και να αποφασίσει ως GM, γιατί όταν είχε αναλάβει την εποχή μετά Σπανούλη και Πρίντεζη είχε πει ότι θα είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός αυτός που θα φτιάξει και το πέτυχε - Έφτασε μέχρι και στον τελικό της Ευρωλίγκας! Αγωνιστικά να το δούμε: Ο Βεζένκοφ δεν ήταν στο χέρι του να συνεχίσει. Αν έφευγε ο Σλούκας και πήγε σε άλλη ομάδα δεν θα γινόταν ντόρος. Άρα ο Σλούκας είναι απώλεια μεν αλλά δεν είναι παίκτης που είναι αναντικατάστατος - Δεν είναι Σπανούλης. Αν ο Ολυμπιακός πάρει τον Ντόρσεϊ στην ουσία δεν αλλάζουν και πολλά δεδομένα. ο Γουόκαπ έχει γίνει ισάξιος δημιουργός του Σλούκα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσύμφωνο Παναθηναϊκού με Ντόρσεϊ - Τρέλα για Κάζινς - "Θηρίο" 2.11μ. από Θάντερ! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags