Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ψέμα ότι δεν έβαλαν χρήματα οι Αγγελόπουλοι - Ιδανικός ο Μίροτιτς - Ενισχυμένος και διαφορετικός Ολυμπιακός
Μπάσκετ
| 2023-07-22 12:30:00

Ψέμα ότι δεν έβαλαν χρήματα οι Αγγελόπουλοι - Ιδανικός ο Μίροτιτς - Ενισχυμένος και διαφορετικός Ολυμπιακός

Sportdog Team
Ψέμα ότι δεν έβαλαν χρήματα οι Αγγελόπουλοι - Ιδανικός ο Μίροτιτς - Ενισχυμένος και διαφορετικός Ολυμπιακός

Δεν αποδυναμώνεται, απλά αλλάζει λόγω Μπαρτζώκα! Ο Ηλίας Μάτσας εξηγεί στα Matchαρίσματα τι σημαίνει για την ομάδα του Πειραιά η αποχώρηση Σλούκα και Βεζένκοφ και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός πρέπει να δει πολύ ψύχραιμα αυτήν την αλλαγή στο ρόστερ του, δηλαδή τι σημαίνει για αυτόν η αποχώρηση των Σλούκα-Βεζένκοφ. Πρέπει να καταλάβει, ότι πέρα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη, έχει σημασία ο ρόλος του στην ομάδα. Από αυτούς τους δύο παίκτες η ομάδα του Πειραιά, αν θυμηθείτε, πήρε όλα τα σουτ.

Άρα πέρα από τα χαρακτηριστικά, όπως η δημιουργία και το σκοράρισμα, που στην περίπτωση Σλούκα θα μοιραστούν σε Γκος και Κάνααν, πρέπει να δούμε και τα χαρακτηριστικά που δίνουν στην ομάδα, αν αυτά μπορούν να αντικατασταθούν.

Είχαμε γράψει πριν καιρό, ότι το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ο περιορισμένος αριθμός Ελλήνων ή παικτών με ελληνικό διαβατήριο, ότι έπεφτε στο σημείο να πρέπει, να αντικαταστήσει τους δύο βασικούς του πυλώνες, χωρίς να έχει θέσει ξένων. Πρακτικά, όπως επίσης έχουμε ξαναγράψει, αυτό δεν σημαίνει τίποτα, γιατί βλέπουμε, ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα ξεπεράσουν τους εφτά ξένους.

Ουσιαστικά όμως αυτό δεν το έχουμε δει να λειτουργεί αποδοτικά, ούτε στις ελληνικές, ούτε στις τουρκικές ομάδες που έχουν ανάλογους περιορισμούς. Παίζουν στο πρωτάθλημα λίγοι και δεν βρίσκουν ρυθμό, γιατί στην Ευρωλίγκα παίζουν όσοι ξένοι θέλουν οι ομάδες.

Με λίγα λόγια, στον Ολυμπιακό χρειάζεται ψυχραιμία, όπως τονίσαμε εξ αρχής και επιστοσύνη στο πλάνο του κόουτς Μπαρτζώκα. Αν πολλοί λένε, ότι ο Ολυμπιακός δεν βγήκε στην αγορά με τα λεφτά που βγήκε ο Παναθηναϊκός ή οι Τούρκοι ή οι Ισπανοί, η περίπτωση Μίροτιτς έδειξε, ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Είναι αλήθεια, ότι ο Ισπανός διεθνής θα ταίριαζε απόλυτα στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε εδώ ήρθε η συντέλεια του κόσμου που δεν αποκτήθηκε.

Ο Ολυμπιακός απ’ ότι φαίνεται, θα ψάξει από διαφορετικούς παίκτες αυτά που θα του λείψουν  από Σλούκα και Βεζένκοφ, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι θα υποβαθμίσει το ρόστερ του. Αντίθετα σε κάποια σημεία, αν αυτοί που αποκτήθηκαν (Γκος και Σίκμα) είναι πιο κοντά στα δεδομένα του Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά το παιχνίδι του, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι Σλούκας και Βεζένκοφ δεν είναι δύο τεράστιες απώλειες.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παρουσιαστούν έτσι και αλλιώς σημαντικά ενισχυμένοι στον «1» και στο «5», δηλαδή οργανωτικά και στη θέση των ψηλών και θέλουν κατά τη γνώμη μου ένα λιθαράκι ακόμα. Θέλει έναν σούπερ σκόρερ-ηγέτη και κυρίως έναν παίκτη που θα ακουμπά μπάλα στα δύσκολα, δηλαδή, για να ολοκληρώσει αρμονικά το ρόστερ του.

Δεν μπορεί να πει κάποιος, ότι οι απώλειες Σλούκα-Βεζένκοφ δεν είναι σημαντικές. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν αποδυναμώνεται, απλά αλλάζει. Αυτή η αλλαγή είναι πιο κοντά στο μπάσκετ που παίζει τα τελευταία δύο χρόνια. 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: All in Γιαννακόπουλου για Μίχαϊλιουκ - Ανατροπή με Γκριγκόνις-Ντόρσεϊ - Έκπληξη με Αμερικανό από Euroleague

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags